Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κερκύρας. 20/05 18:33

kerika-1

Το πρωί της Παρασκευής 20 Μαϊου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τα Θυρανοίξια και εν συνεχεία τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Νεοχώρι.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας αποτελούν τους ζωντανούς καρπούς της Αναστάσεως, διότι βιώνοντας την κατά Χριστόν ζωή, γεύτηκαν την αιωνιότητα, από αυτόν ακόμη τον κόσμο.

Ο Απόστολος Πέτρος διακηρύσσει ότι χωρίς την Ανάσταση του Χριστού μας η πίστη δεν θα είχε κανένα νόημα.

Η κοινή μας πίστη λοιπόν στην Ανάσταση συνεπάγεται την αυτή πίστη και στο Πρόσωπο που κατενίκησε το θάνατο, τον Κύριό μας τον Ιησού Χριστό. Συνεπάγεται την αγάπη μας σε Εκείνον. 

Ακόμη ο κ. Νεκτάριος αναφερόμενος στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τόνισε ότι χτίστηκε πριν από περίπου τρεις αιώνες.

Και σήμερα η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας.

Ο Άγιος Νικόλαος έθεσε ολάκερη τη ζωή του υπέρ του ποιμνίου που του ενεπιστεύθη ο Κύριος, βοηθώντας τους τόσο στις πνευματικές, όσο και στις υλικές ανάγκες.

Όταν μιλάμε εντός της Εκκλησίας για ανάγκες, εννοούμε πρώτα και κύρια τις πνευματικές και δευτερευόντως τις υλικές.

Αν ο άνθρωπος δεν έχει θεραπευτεί εσωτερικά και από “θηρίο“ δεν έχει αποκαταστήσει τις σχέσεις του με το Θεό, τότε δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό τα υλικά αγαθά.

Θα συνεχίζει να υπάρχει αυτό το ψυχικό κενό εντός του ανθρώπου. 

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας προέτρεψε τους πιστούς να παραμείνουν κοντά στο Χριστό και στις παραδόσεις των προγόνων μας.

Μόνο μέσα στην ενότητα του Κυρίου μας και των Αγίων Του, μπορεί να καταφύγει ο σύγχρονος άνθρωπος, διατηρώντας την ιδιοπροσωπία και την ταυτότητά του.

kerika-2

kerika-3

kerika-4

kerika-5

Εμφανίσεις: 301815
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: