Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/05 16:42

ierarxia-1

Του Αιμίλιου Πολυγένη


 

Συνέρχεται την Τρίτη 24 και Τετάρτη η 25 Μαϊου σε έκτακτη συνεδρία, η Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr το πρωί της Τρίτης θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Ταξιαρχών της Μονής Πετράκη, στην οποία θα προεξάρχει ο νεώτερος τη τάξει Σεβ. Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος.

Στη συνέχεια θα τελεστεί η εναρκτήριος Ιερά Ακολουθία στο Μέγα Συνοδικό και αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: "Ενημέρωσις επί των παρατηρήσεων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, αφορωσών εις τα κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου".

Την Τετάρτη θα γίνει Ανάγνωση των Επικύρωση των Πρακτικών, καθώς και συζήτηση πάνω στην εισήγηση του Μητροπολίτη Ηλείας.

Η Romfea.gr από τις 5 Απριλίου είχε γράψει αποκλειστικά για την σύγκληση της Ιεραρχίας: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Εμφανίσεις: 301907
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: