Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/04 21:09

paivanas-1

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι συναυλία Βυζαντινής Μουσικής.

Η συναυλία αυτή διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Δήμου Γαλατσίου κας Σοφίας Λεπίδα σε συνεργασία με τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Αρχιμ. Τίτο Γαρεφαλάκη.

Η χορωδία ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΨΑΛΤΙΚΗΣ υπό τη διεύθυνση του Αθανασίου Παϊβανά, ερμήνευσε ύμνους από την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Συγκεκριμένα εψάλησαν ύμνοι από τις Ακολουθίες των Κατανυκτικών Εσπερινών, του Μεγάλου Αποδείπνου, της Λειτουργίας των Προηγιασμένων και της Μεγάλης Εβδομάδος.

Όλοι οι ύμνοι εψάλησαν όπως αυτοί ερμηνεύοντο από τους αειμνήστους Πρωτοψάλτες της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, Κων/νο Πρίγγο, Θρασύβουλο Στανίτσα, Βασίλειο Νικολαϊδη.

Στην συναυλία υπήρξε αθρόα συμμετοχή του κόσμου.

Επίσης παρευρέθη ο Δήμαρχος Γαλατσίου, προσωπικότητες από τον χώρο της Βυζαντινής Μουσικής μεταξύ των οποίων ο Άρχων Μουσικοδιδάσκαλος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κος Δημοσθένης Παϊκόπουλος, ο Πρόεδρος του εν Αθήναις Συνδέσμου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως κος Σταμάτης Κίσσας, ο χοράρχης της χορωδίας Ε.Λ.Β.Υ.Χ. κος Γιώργος Κωνσταντίνου.

Ο π. Τίτος Γαρεφαλάκης παρουσίασε το πρόγραμμα της συναυλίας και προλόγισε με μικρά κείμενα τους ύμνους.

Το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΨΑΛΤΙΚΗΣ για μια ακόμη φορά μετέφερε στο κοινό την Ψαλτική Παράδοση της Κωνσταντινουπόλεως, δημιουργώντας κλίμα κατάνυξης στους πιστούς.

Εμφανίσεις: 304310
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: