Άρθρα

Υπάρχουν εμπόδια για συνάντηση Κύριλλου - Πάπα

ImageΤο Πατριαρχείο Μόσχας θεωρεί πως τα εμπόδια δεν έχουν επιλυθεί ακόμα, ώστε την παρούσα στιγμή να συναντηθεί ο Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλος Α΄

με τον Πάπα Βενέδικτο 16ο.

 

«Η δυνατότητα μια τέτοιας συνάντησης μεταξύ του Πατριάρχη Κύριλλου και του Πάπα Βενέδικτου, δεν αποκλείστηκε ποτέ και επί μακαριστού Πατριάρχου Αλέξιου Β, όμως υπάρχουν ακόμα κάποια συγκεκριμένα εμπόδια, όπως αυτό της περίπτωσης του προσηλυτισμού» τόνισε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή ο Επίσκοπος Βιέννης και Αυστρίας κ. Ιλαρίωνας του Πατριαρχείου Μόσχας.

 

«Κατά την άποψη μας, νομίζουμε πως είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί πρώτα μια κοινή θέση, και μετά να ακολουθήσει μια συνάντηση» συνέχισε ο Επίσκοπος Βιέννης κ. Ιλαρίωνας.

 

Σύμφωνα με τον Επίσκοπο κ. Ιλαρίωνα, ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος Α΄ όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών, θα συνεχίσει την πολιτική του Προκατόχου του, και στο πλαίσιο αυτό «θα κάνουμε τα πάντα ώστε τα εμπόδια που εμποδίζουν την συνάντηση αυτή, να εξαλειφθούν πλήρως».

 

Ακόμη ο κ. Ιλαρίωνας ανέφερε πως «ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, θέλει μια τέτοια συνάντηση να γίνει το συντομότερο δυνατόν» από την άλλη όμως «πιστεύει πως δεν υπάρχει ανάγκη αυτή η συνάντηση, να διεξαχθεί μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες».

 

Επίσης τόνισε, πως «Δεν μπορούμε να ορίσουμε ημερομηνία συνάντησης, διότι εμείς δεν μιλάμε για ημερομηνίες, αλλά για τους σκοπούς αυτής της συνάντησης. Εάν όλα είναι πανέτοιμα, αυτό θα σημαίνει ότι άρχισε μια σημαντική εξέλιξη στις διμερείς μας σχέσεις».

 

Κλείνοντας ο Επίσκοπος Ιλαρίωνας υπενθύμισε, ότι ένα από τα προβλήματα που εμποδίζουν τον παραγωγικό διάλογο μεταξύ Ορθόδοξης Εκκλησίας και Καθολικής, είναι η «δύσκολη κατάσταση» με το άνοιγμα των νέων Ελληνό - καθολικών κοινοτήτων και επισκοπών στην Δυτική και Ανατολική Ουκρανία. 
Εμφανίσεις: 95726
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο info@romfea.gr
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!