Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 03 Απριλίου 2016

sinantisi-fili-ieronimou

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Συνέντευξη στην εφημερίδα Real News παραχώρησε ο Υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης, ο οποίος αναφέρε το πως θα διδάσκονται τα θρησκευτικά στα σχολεία.

"Η αναμόρφωση του μαθήματος των θρησκευτικών με κατάργηση του ομολογιακού χαρακτήρα του αποτελεί προϋπόθεση για να παραμείνει υποχρεωτική η διδασκαλία του σε όλους τους μαθητές" υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης.

Επίσης πρόσθεσε: "Ηδη στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) έχει συγκροτηθεί επιτροπή, όπου αξιολογείται η δίχρονη πιλοτική εφαρμογή των προγραμμάτων, που έχουν τη θετική γνώμη μεγάλου μέρους των εκπαιδευτικών θεολόγων."

Ο Υπουργός σε άλλο σημείο τόνισε ότι "Η Εκκλησία, όπως και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος θα διατυπώσει απόψεις αλλά είναι συνταγματική ευθύνη και αρμοδιότητα της πολιτείας να αποφασίζει για τα θέματα της εκπαίδευσης."

"Αυτό, άλλωστε, συνέβη κατά το παρελθόν, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., όταν εγκρίθηκαν τα νέα βιβλία θρησκευτικών, παρά την αντίδραση της Εκκλησίας" συμπλήρωσε κλείνοντας ο Υπουργός Παιδείας.

Εμφανίσεις: 300810
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: