Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/03 12:02

zoumpoylakis

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Στο ένθετο περιοδικό ΒΗΜΑgazino μίλησε ο κ. Σταύρος Ζουμπουλάκης, πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Μεταξύ των ερωτήσεων που απαντά ο κ. Ζουμπουλάκης, είναι στο αν πρέπει να ανεγερθεί Τζαμί στην Αθήνα.

"Φυσικά. Σήμερα στην Ευρώπη έχουμε γίνει λίγο σοφότεροι επί του θέματος. Για παράδειγμα, δεν πρέπει να αφήσουμε σαουδαραβικά κεφάλαια να χρηματοδοτήσουν κολοσσιαία τζαμιά για λόγους συμβολικής κυριαρχίας. Πρέπει να τα χρηματοδοτήσουμε μόνοι μας. Βασικό στοιχείο είναι και η εκπαίδευση των ιμάμηδων. Οι ιμάμηδες της Θράκης εκπαιδεύονταν στην Τουρκία, τώρα τελευταία πηγαίνουν στη Σαουδική Αραβία. Είναι σημαντικό η κάθε χώρα να μορφώνει τους ιμάμηδές της. Από τον Σεπτέμβριο στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου θα λειτουργήσει Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών και αυτό είναι σημαντικό".

Σε ερώτηση ως πρόεδρος του Θρησκευτικού Εκπαιδευτικού και Φιλανθρωπικού Λυμπεροπούλειου Ιδρύματος "Αρτος Ζωής", πως κρίνει τις απόψεις της Εκκλησίας σε θέματα όπως η καύση των νεκρών ο κ. Ζουμπουλάκης τόνισε: "Η Ορθόδοξη Εκκλησία δίνει χαμένες μάχες. Δεν κατανοεί ότι ζούμε σε μια μεταχριστιανική κοινωνία. Αν το πεις αυτό σε έναν ορθόδοξο Επίσκοπο εξαγριώνεται. -Το 97% της Ελλάδας είναι Ορθόδοξοι- λέει. Το ποσοστό των ανθρώπων που εκκλησιάζονται τακτικά δεν ξεπερνά το 2,5% με 3%. Η Εκκλησία δεν μπορεί να ζητάει διαρκώς προνομιακή μεταχείριση από το κράτος."

Εμφανίσεις: 303289
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: