Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/02 18:24

agia sofia kievo

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Σε μία άνευ προηγουμένου κίνηση φαίνεται ότι προχωρά το Υπουργείου Πολιτισμού της Ουκρανίας, που αφορά τον περικαλλή Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Σοφίας του Κιέβου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του Υπουργού Πολιτισμού της Ουκρανιας Β. Κιριλένκο στην Βουλή, δήλωσε ότι "το Υπουργείο θα επιτρέπει στους εκπροσώπους του σχισματικού λεγόμενου ''Πατριαρχείου Κιέβου'' να λειτουργούν στην Αγία Σοφία" η οποία λειτουργεί ως μουσείο και ανήκει στο Κράτος.

Επίσης ο Υπουργός ζήτησε από το υπουργικό συμβούλιο την έγκριση, στο να διατεθεί ο ναός και στους σχισματικούς του "Πατριαρχείου Κιέβου".

''Μία τέτοια απόφαση θα έχει μεγάλη σημασία για το Ουκρανικό κράτος'' φέρεται να δήλωσε ο Υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας Β. Κιριλένκο.

Εκπρόσωποι της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας μιλώντας στην Romfea.gr, ανέφεραν ότι με την απόφαση αυτή, η Κυβέρνηση δίνει έμμεσα το περιθώριο στους σχισματικούς να πάρουν στην δικαιοδοσία τους ολόκληρο τον Ιερό Ναό.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Κίεβου και πάσης Ουκρανίας κυρός Βλαδίμηρος, κατά την διάρκεια της διακονίας του επανειλλημένα είχε κάνει έκκληση προς την κυβέρνηση ζητώντας την αποκατάσταση και παραχώρηση του ναού της Αγίας Σοφίας, ωστόσο κανένα αίτημα του δεν έγινε δεκτό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Πολιτισμού, αποδεικνύουν περίτρανα πως η κυβέρνηση λειτουργεί προς όφελος των αντιφρωνούντων.

Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα το Υπουργείο Εξωτερικών αγνόησε τις πολυάριθμες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των πιστών της κανονικής Ορθόδοξης Ουκρανικής Εκκλησίας στις δυτικές περιοχές της χώρας, λέγοντας πως ουδέποτε υπήρξε παρενόχληση για θρησκευτικούς λόγους.

Εμφανίσεις: 313957
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: