Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016

2VSN 3033

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Υπό την Προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου, συνεδριάζει από το πρωί στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης Μόσχας στην ομιλία του ενημέρωσε τους Ιεράρχες για την πρόσφατη Σύναξη των Προκαθημένων, θέτοντας πάρα πολλά θέματα στο τραπέζι προς συζήτηση.
Μεταξύ άλλων ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, ξεκαθάρισε την θέση της Ορθοδόξου Εκκλησίας με άλλες Εκκλησίες.

Ο Πατριάρχης σχολίασε το έγγραφο που αφορά τις σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο, που εγκρίθηκε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με τον κ. Κύριλλο αν και η Ρωσική Εκκλησία συμμετέχει στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, δεν αποδέχεται την ιδέα της ισότητας των θρησκειών και δεν μπορεί να αντιληφθεί την ενότητα της Εκκλησίας ως ένα είδος διαθρησκευτικού συμβιβασμού.

«Φυσικά δεν θα υπάρξει καμία ένωση της Ορθοδόξου Εκκλησίας με άλλη Εκκλησία» φέρεται να δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος.

Τέλος να αναφερθεί ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέστειλε επιστολή προς τον Πατριάρχη, ώστε να είναι καρποφόρες οι εργασίες της Συνόδου των Επισκόπων για το καλό της χώρας.

Εμφανίσεις: 301097
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: