Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

fanari-1

Συναντηση με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριαρχη κ.κ. Βαρθολομαιο είχαν σημερα ο Σεβ. Αρχιεπισκοπος Κρητης κ. Ειρηναιος μετα του Σεβ. Μητροπολίτου Κισαμου και Σελινου κ. Αμφιλοχιου, του Υπογραμματεως της Ιερας Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησιας Κρητης Παν. Αρχ. Προδρόμου Ξενάκη και του Γεν. Δντου της Ορθόδοξου Ακαδημίας Κρητης Δρ. Ζορμπα Κωνσταντίνου.

Μετείχαν επισης ο Σεβ. Μητροπολιτης Σασιμων κ. Γεννάδιος, ο Σεβ. Μητροπολιτης Γαλλιας κ. Εμμανουήλ κ ο Αρχιγραμματεας του Οικουμενικού Πατριαρχειου Αρχιγραμματέα της κ. Βαρθολομαιος Σαμαράς. Σκοπός της συναντήσεως η σύγκλιση της  Αγιας κ Μεγάλης Ιερας Συνόδου των Προκαθημενων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, η οποια θα πραγματοποιηθεί απο 16-27 Ιουνίου εις τους χώρους της Ορθόδοξου Ακαδημίας Κρητης, στο Κολυμπαρι Κισαμου, Ίδρυμα φερων την αναφορά του εις το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Παναγιωτατος χαιρέτισε και καλωσόρισε τους συνομιλητές Του, υπογραμμίζοντας την σημασία και σπουδαιότητα της Πανορθοδοξου Συνόδου, χαρακτηρίζοντας την "ιστορικό γεγονός". "Μεγάλη η ευλογια, η τιμη και η ευθύνη της Εκκλησιας Κρητης και της Ορθόδοξου Ακαδημίας Κρητης, η οποια θα ειναι το σημείο αναφοράς", σημείωσε ο Παναγιωτατος.

Ο Σεβ. Αρχιεπισκοπος Κρητης κ. Ειρηναιος μετέφερε τα σεβασματα και τις ευχαριστίες των Ιεραρχών της Μεγαλονήσου, του Ιερού Κλήρου και του λαού της Κρητης δια την επιλογή ως τόπος σύγκλισης της Αγιας και Μεγάλης Ιερας Συνόδου.

Ο Σεβ. Μητροπολιτης Κισαμου κ Σελινου κ. Αμφιλοχιος, ως Προεδρος του ΔΣ της ΟΑΚ, εξέφρασε την βαθιά ευγνωμοσύνη κ τις ευγνώμονες ευχαριστίες του Ιδρύματος δια "την εμπιστοσύνη και επιλογή" πραγματοποιήσεως του ιστορικού αυτου γεγονότος, "σταθμό" στην ιστορία της Ακαδημιας.

Εμφανίσεις: 303613
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: