Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/12 02:23

karditsa-17

Καρδίτσα | Βαγγέλης Σαμαράς
ΦΩΤΟ: Δημήτρης Καραγιάννης


«Των Αγράφων τον γόνον και Φαναρίου τον Πρόεδρον» Άγιο Ιερομάρτυρα Σεραφείμ προστάτη και πολιούχο της τίμησε με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η πόλη της Καρδίτσας το απόγευμα της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου.

Στο επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων το Ιερό Μετόχιο της Ιεράς Μονής Παναγίας Κορώνης που τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου Σεραφείμ και βρίσκεται στο κέντρο της πόλεως της Καρδίτσης.

Κατά το Μέγα Πανηγυρικό Τρισαρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών: Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Με τη γλαφυρότητα που τον διακρίνει, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο φωτεινό παράδειγμα του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ καθώς και των υπολοίπων μαρτύρων οι οποίοι αποτελούν οδηγούς για την πορεία της εν Χριστώ ζωής των πιστών.

Τον Μητροπολίτη Πατρών προσφώνησε ο οικείος ποιμενάρχης κ. Τιμόθεος τονίζοντας τους στενούς δεσμούς της μεταξύ τους φιλίας, η οποία σφυρηλατήθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως Αρχιμανδρίτες στις υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οι εόρτιες εκδηλώσεις συνεχίζονται το πρωί της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου κυριωνύμου ημέρας της εορτής με την τέλεση του λαμπρού Αρχιερατικού Συλλείτουργου προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου.

karditsa-1

karditsa-2

karditsa-3

karditsa-4

karditsa-5

karditsa-6

karditsa-7

karditsa-8

karditsa-9

karditsa-10

karditsa-11

karditsa-12

karditsa-13

karditsa-14

karditsa-15

karditsa-16

karditsa-18

karditsa-19

karditsa-20

karditsa-21

karditsa-22

karditsa-23

karditsa-24

karditsa-25

Εμφανίσεις: 302534
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: