Γράφτηκε από τον/την Ευάγγελο Μπουγιώτη. 01/12 13:34

NAU1AAA

Αναχώρησε από την Αργολίδα για την ακριτική Χίο, το Ιερό κειμήλιο του υφάσματος εμποτισμένο με το αίμα του Αγίου Αγγελή του Αργείου την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015.

Στα πλαίσια της προσκύνησης του Ιερού κειμηλίου του Αγίου Αγγελή του Αργείου στον Ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην πόλη του Ναυπλίου καθημερινά τελούνταν Ιερές ακολουθίες.

Κατά την αναχώρηση του Ιερού υφάσματος του Αγίου τελέστηκε η ιερά παράκληση παρουσία του Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου και κατόπιν εκπρόσωπος της Μητροπόλεως Χίου παρέλαβε το κειμήλιο για την επιστροφή του.

Να σημειωθεί πως το ιερό αυτό κειμήλιο έφερε προς προσκύνηση στην Αργολίδα μετά από προτροπή του συλλόγου Δεσμοί αίματος, ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος.

Το κειμήλιο αυτό αρχικά τέθηκε προς προσκύνηση στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου στην πόλη του Άργους και κατόπιν τέθηκε προς προσκύνηση στο Ναύπλιο.

Εφέτος συμπληρώθηκαν 202 χρόνια από το μαρτύριο του Αγίου Αγγελή του Αργείου .

Εμφανίσεις: 303842
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: