Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κονίτσης. 21/11 16:20

konitsis-12

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου στην Μόλιστα Κονίστης, τελέστηκε σήμερα 21 Νοεμβρίου 2015, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Παναγίας μας και η εις διάκονον χειροτονία του π. Μιχαήλ Παπακώστα υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον νεοχειροτονηθέντα π. Μιχαήλ του απηύθυνε λόγους πατρικούς, τονίζοντάς του δύο κυρίως πράγματα.

Πρώτον το ότι πρέπει να προσέχει την εσωτερική του καθαρότητα. Οι σκέψεις, τα λόγια και τα συναισθήματα του θα πρέπει να εμπνέονται και να φωτίζονται μόνο από τον Χριστό.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η συνείδηση πρέπει να είναι ελεύθερη από κάθε τύψη, και χρησιμοποιώντας τον λόγο του Αποστόλου Παύλου τον παρότρυνε να βγάλει σαν ακάθαρτο ρούχο τον «παλαιό άνθρωπο της αμαρτίας», δηλαδή τις κακές συνήθειες της καρδιάς και τον ακάθαρτο βίο.

Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την ανάγκη όλων μας να ντυθούμε τον «νέο άνθρωπο» - ο οποίος είναι καρπός της ευαγγελικής αλήθειας - και να πολιτευτούμε με ευλάβεια απέναντι στον Θεό.

Μάλιστα υπογράμμισε στον νέο Διάκονο, πως παράδειγμα για την καθαρότητα αυτή του βίου θα βρει ατενίζοντας την Παναγία μας που ήταν στολισμένη με όλες αυτές τις αρετές.

Δεύτερον, ο Σεβασμιώτατος συμβούλευσε στον διάκονο, να αγαπά την Εκκλησία τόσο ως Σώμα Χριστού, όσο και ως χώρο επιτέλεσης των Μυστηρίων, και συγκεκριμένα τον Ναό που θα διακονεί.

Τον παρότρυνε να φροντίζει το άγιο βήμα με ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή, όπως και τα σκεύη και τα άμφια που χρησιμοποιούνται στην Λατρεία του Θεού.

Έφερε ως παράδειγμα την Παναγία, η οποία σύμφωνα με την παράδοση εισήλθε στο ναό του Θεού, διέμεινε σ' αυτόν και διακρίθηκε για την τάξη και την αγάπη Της για αυτό, γεγονός που είχε προκαλέσει τον θαυμασμό και εκτίμηση όλων.

Πράγματι, μια καθαρή και φροντισμένη Εκκλησία, με τάξη και ευπρέπεια, που υποδηλώνουν το έργο και την αγάπη του Ιερέα, καθίσταται μαγνήτης που μπορεί να οδηγήσει ανθρώπους στο να βρουν την πορεία τους προς τη σωτηρία.

konitsis-1

konitsis-2

konitsis-3

konitsis-4

konitsis-5

konitsis-6

konitsis-7

konitsis-8

konitsis-9

konitsis-10

konitsis-11

konitsis-13

konitsis-14

konitsis-15

konitsis-16

Εμφανίσεις: 302671
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: