Γράφτηκε από τον/την Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

patriarxeio-1

Την 17η Νοεμβρίου ε.έ. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Ἀφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, δέχθηκε στην έδρα του Πατριαρχείου την εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Πρέσβυ της Κύπρου στο Κάϊρο κ. Χάρη Μορίτση. 

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, κατά την οποίαν ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος είχε την ευκαιρία να εκφράσει στον νέο Πρέσβυ την ευγνωμοσύνη του προς την Εκκλησία της Κύπρου, η οποια ποικιλοτρόπως συμπαρίσταται στο φιλανθρωπικό και Ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου, διά της προσφοράς πολλών Αρχιερέων στην διακονία του Θρόνου του Αγίου Μάρκου, αλλά και διά της δημιουργίας της Εξαρχείας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο, όπου διὰ του Κέντρου Αποδήμων Κυπρίων προερχομένων εξ Αφρικής, παρέχεται πλούσια η δυνατότητα φιλανθρωπικής δράσης στην ευρύτερη περιοχή του Γέρι.

Στη συνάντηση τονίστηκε ότι σημαντικός είναι ο ρόλος της Κύπρου, ως κέντρο συναντήσεων πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών για την ειρήνη στην Μέση Ανατολή, όπως επίσης, καθοριστικής σημασίας είναι και η συμμαχία των τριών κρατών Αιγύπτου, Κύπρου και Ελλάδος για την ειρήνη και προαγωγή της Ανατολικής Μεσογείου.

Από την πλευρά του ο Κύπριος Πρέσβυς ενημέρωσε την Α.Θ.Μ. και για ποικίλα θέματα της Ελληνικής και Κυπριακής παροικίας του Καΐρου.

patriarxeio-2

Εμφανίσεις: 300216
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: