Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. 17/11 10:41

patri

Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη, όπως αρμόζει στην ιστορία και παράδοσή της, η τροφός Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης εόρτασε και ετίμησε την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου την ιερά μνήμη του προστάτου και εφόρου της, Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου στον ομώνυμο λοφίσκο του Αγίου Ματθαίου της πόλης των Χανίων.

Αφ’ εσπέρας της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός, υπό του Σεβασμιωτάτου Mητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και πλήθους Ιερέων πρώην μαθητών της Σχολής.

Την κυριώνυμη ημέρα, στον ιερό ναό του Αγίου Ματθαίου τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού.

Στις ιερές ακολουθίες, που τελέσθηκαν με κάθε ιεροπρέπεια, παρέστησαν και έλαβαν μέρος πλειάδα ιερέων –αποφοίτων της Σχολής. Παρόντες οι καθηγητές και ιεροσπουδαστές του Σχολείου, τα μέλη της σεπτής Σχολικής Εφορείας, εκπρόσωποι αρχών, φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευσις της εικόνας του Αγίου και επιμνημόσυνη δέηση επί του τάφου του αοιδίμου κτήτορος της Σχολής Νικηφόρου Αρχιερέως.

Μετά το πέρας της Λιτανείας ακολούθησε μικρή δεξίωση προς τιμήν των επισήμων στη Σχολαρχία και στη συνέχεια γεύμα αγάπης στις εγκαταστάσεις της Εκκλησιαστικής Εστίας της Μητροπόλεως, όπου παρεκάθησαν οι Αρχιερείς, ιερείς, εκπρόσωποι των αρχών, οι καθηγητές, οι μαθητές, φίλοι και απόφοιτοι του Εκπαιδευτηρίου.

patri2

patri3

patri4

patri5

patri6

Εμφανίσεις: 303417
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: