Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Δι. Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

sklepas-5

Τριετές Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κυρού Δαμασκηνού (†06.11.2012) τελέσθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Πρωτοκκλησίου, του τέως Δήμου Ορφέως την 15η Νοεμβρίου ε.ε., Κυριακή του Καλού Σαμαρείτου.

Της Θείας Λειτουργίας που προηγήθηκε του Μνημοσύνου, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, ο οποίος σχολιάζοντας την αναγνωσθείσα Ευαγγελική περικοπή μεταξύ άλλων είπε·«…Ας κατανοήσουμε λίγο βαθύτερα τη σημερινή παραβολή, ο Καλός Σαμαρείτης δεν είναι άλλος από τον Κύριο μας Ιησού. Ήρθε στον κόσμο, έγινε άνθρωπος, δίδαξε και θαυματούργησε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε, τέλος, ίδρυσε την Εκκλησία του -το μεγάλο τούτο πανδοχείο- από αγάπη και μόνο. Για χάρη μας. Για όλους εμάς τους ανθρώπους που είμεθα πεσμένοι και πληγωμένοι από τους νοητούς ληστές, τα πάθη και την αμαρτία. Εκείνος μας αγάπησε. Έσκυψε πάνω μας. Έπλύνε τις πληγές μας. Έδεσε τα τραύματα μας. Μας οδήγησε στην Εκκλησία του. Και από κει μας υποδέχεται στην ουράνια Βασιλεία Του. Αυτή την αγάπη ως θεμελιώδες χρέος ζητά και από μας. Οφείλουμε να εμπνεόμαστε από Εκείνον. Να ακολουθούμε τα ίχνη Του. Και να αγαπούμε αληθινά τους άλλους, τους συνανθρώπους μας, που δεν είναι ξένοι και άγνωστοι, άλλα παιδιά του Θεού, αδελφοί μας».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους παρισταμένους· τον Δήμαρχο Σουφλίου Ευάγγελο Πουλιλιό και το Διοικητή της 50ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Ταξίαρχο Άγγελο Ιλαρίδη και συνεχάρη το δραστήριο εφημέριο της Ενορίας Αρχιμ. Κύριλλο Γουλινάκη για την εργατικότητα του και τον ζήλο που επιδεικνύει στα καθήκοντα του καθώς και για την ευγνωμοσύνη του προς τον ευεργέτη του μακαριστό Μητροπολίτη Μαρωνείας κυρό Δαμασκηνό.

sklepas-1

sklepas-2

sklepas-3

sklepas-4

sklepas-6

sklepas-7

Εμφανίσεις: 302051
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: