Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/10 20:58

kerkira-4

Φωτορεπορτάζ για την Romfea.gr | Τηλέμαχος Παππάς


Εκδήλωση τιμής και μνήμης για δύο αντιστασιακούς κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, Τετάρτη 28 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η Ιερά Μητρόπολη τίμησε τους π. Ηρακλή - Σεβαστιανό Νικοκάβουρα (1912-1943) από τα Σφακερά και τον π. Αλέξανδρο Περδικομάτη (1907-1945) από τους Κανακάδες, που έπεσαν θύματα της θηριωδίας των Γερμανικών Φασιστικών Δυνάμεων κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος τέλεσε τρισάγιο για τους δύο ηρωικούς κληρικούς και στην συνέχεια ακολούθησε απόδοση ύμνων από τη Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως.

Αμέσως μετά ακολούθησε ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Π. Θύμη με θέμα: ''Η θέση και η προσφορά της Εκκλησίας της Κερκύρας κατά την περίοδο της Κατοχής (1941-1944).

Στην συνέχεια ακολούθησε παράδοση στις οικογένειες των πεσόντων κληρικών του Χρυσού Σταυρού του Αγίου Αποσόλου Παύλου και Ευεργετηρίου Γράμματος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον Μητροπολίτη Κερκύρας.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στον χαιρετισμό του υπογράμμισε την προσφορά της Εκκλησίας στους Αγώνες του Έθνους. Η Εκκλησία δηλώνει παρούσα στο κάλεσμα της Πατρίδος. Η Εκκλησία αγωνίζεται και αντιστέκεται ενάντια στο κακό, στην αμαρτία, αλλά και στον κατακτητή, που επιβουλεύεται το ύψιστο δώρο του Θεού, την Ελευθερία, που είναι ο ίδιος ο Κύριό μας, ο Ιησούς Χριστός.

Τέλος τον λόγο πήραν κατόπιν οι γιοί των θανόντων Κληρικών, αναφερόμενοι με συγκίνηση στους πατέρες τους και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο.

kerkira-1

kerkira-2

kerkira-3

kerkira-5

kerkira-6

kerkira-7

kerkira-8

kerkira-9

kerkira-11

kerkira-12

kerkira-13

kerkira-15

kerkira-16

kerkira-17

kerkira-18

kerkira-19

tile

Εμφανίσεις: 302191
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: