Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/10 00:29

spiliotisa

Για την Romfea.gr | Ευάγγελος Σαμαράς


Μεγάλη ευλογία για τους πιστούς της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων αλλά και της ευρύτερης περιοχής, αποτελεί η έλευση στην πόλη της Καρδίτσας της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Σπηλαιώτισσας Αγράφων, την οποία ευλαβούνται, ως γνωστό, οι πιστοί, επιτελώντας αναρίθμητα θαύματα ακόμη και στις μέρες μας, ως μια «όαση» για τους κουρασμένους και «διψασμένους πνευματικά» ανθρώπους.

Με τις ενέργειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, η Ιερά Εικόνα θα εξέλθει από την Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιάς Αγράφων προς πνευματικό ανεφοδιασμό του ποιμνίου.

Στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου 2016, θα λάβει χώρα η τελετή της υποδοχής της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Σπηλαιωτίσσης, στη διασταύρωση των οδών Καραϊσκάκη και Μπλατσούκα (ξενοδοχείο Άρνη), την οποία θα κομίσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σπηλιάς Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος.

Σημειωτέον ότι η σεβασμία Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (όπου και θα φιλοξενηθεί) μέχρι και τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, ενώ ο Ιερός Ναός θα παραμείνει ανοικτός καθημερινά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και θα τελούνται η Θεία Λειτουργία και όλες οι ιερές ακολουθίες.

Τέλος να αναφερθεί ότι η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας, βρέθηκε το 1904 με τρόπο θαυμαστό από τους αδελφούς Αθανάσιο και Παρθένιο.

Εμφανίσεις: 302891
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: