Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/10 02:25

pr.trikkis agripnia-16

Για την Romfea.gr | Ευάγγελος Σαμαράς


Ήταν 21 Οκτωβρίου του έτους 1981 όταν ο νέος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος μετέβαινε στην πόλη των Τρικάλων προκειμένου να ενθρονιστεί ως νέος επίσκοπος όχι μόνο στην επαρχία του αλλά και στις καρδιές των ανθρώπων τους οποίους διαποίμανε με σωφροσύνη, αγάπη Θεού και σύνεση επί 35 συναπτά έτη, οπότε και υπέβαλλε την παραίτησή του.

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός κλήρος και λαός το βράδυ της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου τίμησαν τον πολιό πρώην Ποιμενάρχη της των Τρικκαίων Εκκλησίας, με την τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Μπάρας, ενώπιον των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, τα οποία φιλοξενούνται αυτές τις μέρες στον εν λόγω ναό προς δόξα και ευλογία των πιστών της περιοχής.

Στην Ιερά Αγρυπνία συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου Αρχιμανδρίτης Αχίλλιος Τσούτσουρας, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας, ο Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος Κλάδης καθώς και αρκετοί ιερείς της πόλεως αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Από του βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Καραμούζης.

Λόγους αγαθούς προς το πρόσωπο του σεπτού Μητροπολίτου απηύθυνε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Λαρίσης Αρχιμ. Αχίλλιος, τονίζοντας ότι αποτελεί μεγάλη ευλογία για το πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας η παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Αλεξίου ο οποίος άφησε πλούσιο έργο στην Ιερά Μητρόπολη αλλά και τις καλύτερες εντυπώσεις στους Τρικαλινούς.

Σημειωτέον τέλος ότι δεκάδες πιστών προσκύνησαν τα Τίμια Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, ενώ η παραμονή τους στα Τρίκαλα θα παραταθεί (λόγω μεγάλης προσέλευσης) για μια επιπλέον μέρα, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 23 Οκτωβρίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΡΥΠΝΙΑΣ:

Εμφανίσεις: 302558
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: