Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Τορόντο. 20/10 00:52

toronto-sotirios-2

Με τις ευλογίες του ο Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και την πνευματική ηγεσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σωτηρίου, η Ιερά Μητρόπολη Τορόντο (Καναδά) πραγματοποίησε το ετήσιο Δείπνο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, 2016, στο Πολιτιστικό της Κέντρο.

Πριν από το δείπνο, την Δευτέρα 17 Οκτώβριου, έγινε η φθινοπωρινή συνεδρίαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου.

Οι σύνεδροι κατέθεσαν τις εκθέσεις τους και συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία στον Καναδά. Σχεδόν όλα τα μέλη του Συμβουλίου συμμετείχαν στο δείπνο της επόμενης ημέρας.

Το επίσημο δείπνο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου φέτος αφιερώθηκε στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο που έγινε στη Κρήτη και την 25η επέτειο πατριαρχίας του Παν. Οικ. Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Συμμετείχαν πάνω από 350 άτομα μεταξύ των οποίων πολλοί επίσημοι.

Η τελετή χειροθεσίας των νέων Αρχόντων έγινε από τον Μητροπολίτη Σωτήριο, στον Εσπερινό ο οποίος τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου.

Ακολούθησε δείπνο στο πολυτελέστατο πολιτιστικό κέντρο της Ι. Μητρόπολης. Εγινε η προσευχή και προβλήθηκε video του Παν. Οικ. Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ζωντανά και περιεκτικά μίλησε ο πρόεδρος των Αρχόντων Καναδά κ. Δ. Άνας. Ο κ. Σ. Βολονάκης, κύριος ομιλητής της βραδιάς, ενθουσίασε τους πάντες με μια ιστορικά βασισμένη ομιλία για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο και το έργο και την προσφορά του Παν. Οικ. Πατριάρχη.

Χαιρετισμούς απηύθυναν εκ μέρους της ιστορικής κοινότητας του Montreal ο Άρχων-Χαρτουλάριος κ. Ν. Παγώνης και οι εξοχώτατοι, κ. Π. Αναστασιάδης, Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στον Καναδά, και κ. Γ. Μαρκαντωνάτος, Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά.

Ο π. Ο. Δρόσσος διηύθυνε τους φοιτητές και απόφοιτους της Θεολογικής Ακαδημίας αλλά και όλους τους ιερείς που ήσαν παρόντες (συνολικά 35) σε ένα άριστο μουσικό διάλειμμα με εκκλησιαστικούς ύμνους και ελληνικά τραγούδια, το οποίο έκλεισε με τον πολυχρονισμό του Πατριάρχη.

Την βραδιά έκλεισε με απλή και συγκινητική ομιλία ο Μητροπολίτης Σωτήριος. Ευχαρίστησε όλους από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, ιδιαίτερα την κα Α. Σωτηροπούλου και τον π. Φ. Πάππα, διότι τα πάντα ήσαν άριστα οργανωμένα και το δείπνο πολύ πλούσιο.

Υπενθύμισε σε όλους και ιδιαίτερα στους Άρχοντες, ότι δεν πρέπει να ζητούμε την πολυτέλεια και χαριτολογώντας είπε.

«Τα κάναμε τόσο πλούσια φέτος για να αποδείξουμε, ότι το πολιτιστικό κέντρο της Ιεράς μας Μητρόπολης είναι σε θέση να προσφέρει τα ίδια και καλύτερα από όλα τα κέντρα, αλλά του χρόνου πρέπει να αποδείξουμε την ταπεινοφροσύμνη μας δειπνώντας με ψωμί κι ελιά».

Διεβίβασε προς όλους την αγάπη και τις ευλογίες του Παν. Οικ. Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και τελείωσε η βραδιά με προσευχή και ψάλλοντας όλοι μαζί την φήμη του Πατριάρχη.

toronto-sotirios-1

toronto-sotirios-3

toronto-sotirios-4

toronto-sotirios-5

toronto-sotirios-6

toronto-sotirios-7

toronto-sotirios-8

toronto-sotirios-9

Εμφανίσεις: 303305
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: