Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

megaloxari-33

Πραγματοποιήθηκε η κατ’ έτος πολυπληθής ιερά αποδημία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας στην ιερά νήσο Τήνο υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη αυτής κ. Γαβριήλ.

Ο Σεβ. κ. Γαβριήλ χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό του Σαββάτου και τέλεσε τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή 16η Οκτωβρίου στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας ευλογία και Κανονική αδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’, συμπαραστατούμενος υπό του Πρωτοσυγγέλου Αρχιμ. Επιφανίου Αρβανίτη και πλειάδος Κληρικών εκ της Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και άλλων περιοχών της Ελλάδος, του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, των Ιερέων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού και με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Νέας Ιωνίας κ. Σάββα Χατζηκωνσταντίνου, του Γενικού Γραμματέα και μελών της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, του Λιμενάρχη Τήνου και πλήθους ευσεβών Χριστιανών τόσο εκ της Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας όσο και από πολλά μέρη της Ελλάδος, οι οποίοι συνεχίζουν να συρρέουν στην ιερά νήσο για να προσκυνήσουν το περίπυστο Εικόνισμα της Μεγαλόχαρης και να εκζητήσουν τη μεσιτεία και βοήθειά Της.

Στο εμπνευσμένο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Θεοτόκου, αλλά και επί τη ιερά μνήμη των Αγίων Πατέρων των συγκροτησάντων την εβδόμην Οικουμενικήν Σύνοδον, στη σημασία των ιερών Εικόνων και την προσκύνησίν τους.

Ευχαρίστησε δε, εν τω προσώπω του Αρχιερατικού Επιτρόπου, τον Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β’ για την ευλογία και Κανονική αδεία, και την ευγενική και αρχοντική φιλοξενία ευχόμενος, ο Θεός να του χαρίζει υγεία και δύναμη και προς το ευσεβές ποίμνιο κάθε αγαθό και ευλογία για την ενίσχυση αυτού.

Τους ύμνους των ιερών Ακολουθίων απέδωσαν οι χοροί του Ιερού Ιδρύματος υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη, κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Διοικούσα Επιτροπή παρέθεσε μικρά δοχή στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ιδρύματος.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

megaloxari-1

megaloxari-2

megaloxari-3

megaloxari-4

megaloxari-5

megaloxari-6

megaloxari-7

megaloxari-8

megaloxari-9

megaloxari-10

megaloxari-11

megaloxari-12

megaloxari-13

megaloxari-14

megaloxari-15

megaloxari-16

megaloxari-17

megaloxari-18

megaloxari-19

megaloxari-20

megaloxari-21

megaloxari-22

megaloxari-23

megaloxari-24

megaloxari-25

megaloxari-26

megaloxari-27

megaloxari-28

megaloxari-29

megaloxari-30

megaloxari-31

megaloxari-32

megaloxari-33

megaloxari-34

megaloxari-35

megaloxari-36

megaloxari-37

Εμφανίσεις: 301674
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: