Άρθρα

Επίσημο δείπνο Πατριάρχη Αλεξανδρείας με Νούντσιο - Υποδοχή Πατριάρχη

Πλήθος κόσμου, με πρωταγωνιστική την παρουσία των μαθητών με την παρουσία Καθολικών μοναζουσών, που ασχολούνται με την Ιεραποστολή και τον ανθρώπινο πόνο, των Κοινοτικών φορέων, του Εξοχ. Έλληνα Πρέσβη στο Χαρτούμ, ως και ιερέων άλλων δογμάτων και ομολογιών, έγινε η επίσημη υποδοχή του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β’, συνοδευόμενου από τον Επίσκοπο Βαβυλώνος κ.Νήφωνα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Χαρτούμ.

Τον Μακαριώτατο ανέμεναν ο Μητροπολίτης Χαρτούμ κ. Εμμανουήλ, ο Έλληνας Πρέσβης, ο Σεβ. Αποστολικός Νούντσιος, ο Εντιμ. Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, οι Κοινοτικοί Επίτροποι και το χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας των Χαιρετισμών προς την Θεοτόκο, ο Μητροπολίτης Χαρτούμ κ. Εμμανουήλ προσεφώνησε την ΑΘΜ εκφράσας τα αισθήματα και την συγκίνηση της τοπική Εκκλησίας γι’ αυτήν την Πατρική επίσκεψη.

Μετά το πέρας  της ομιλίας ο Σεβασμιώτατος προσέφερε πατριαρχικά εγκόλπια στον Πατριάρχη, ο Οποίος συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Εμμανουήλ για το άοκνο ποιμαντικό έργο που επιτελεί.

Επίσης προσέφερε  εικονίδια του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου προς το εκκλησιάσμα, προς το οποίο είπε χαρακτηριστικά:

“Είναι η πρώτη φορά, μετά από τόσες επισκέψεις μου σε όλη την Αφρική, εδώ στο Χαρτούμ ένοιωσα κάτι το διαφορετικό βλέποντας την εκδηλούμενη αγάπη όλων των εν Χαρτούμ διαβιούντων. Ο Θεός να ευλογή όλους σας”.

ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ  ΝΟΥΝΤΣΙΟΥ

Το βράδυ  της ιδίας ημέρας ο Μακαριώτατος παρεκάθησε σε δείπνο που παρέθεσε ο Σεβ.Αποστολικός Νούντσιος στο  Σουδάν Monsignor Leo Boccardi, στην Αποστλική Νουτσιατούρα του Βατικανού στο Χαρτούμ.

Στο δείπνο παρεκάθησαν επίσης ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος του Χαρτούμ Καρδινάλιος κ. Gabriel Zubeir, ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαρτούμ κ. Εμμανουήλ και ο ΘεοφιλΕπίσκοπος Βαβυλώνος κ. Νήφων.

Αντηλλάγησαν  πολλές και ωφέλιμες σκέψεις, τόσο εκ μέρους του Μακαριωτάτου, όσο και  από τον Αποστολικό Νούντσιο, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα του Προκαθημένου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας και το ιστορικό γεγονός της έλευσης Του στο Χαρτούμ.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για  την ευγενή δοχή και φιλοξενία. Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Εμφανίσεις: 133440
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο info@romfea.gr
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!