Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Σύρου. 01/09 22:04

IMG 6225

Εικοσιπέντε παιδιά, απορφανισμένα από τον πατέρα τους, λόγω των πολεμικών γεγονότων στην Αρμενία, τα οποία φιλοξενούνται στη Σύρο για λίγες μέρες, υπεδέχθη σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως, συνοδευόμενα από τον Μητροπολίτη των Ορθοδόξων Αρμενίων στην Ελλάδα, Αρχιεπίσκοπο Χόρεν Τογραματζιάν.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο Μητροπολιτικό Ναό και από τον Εφημέριο, π. Εμμανουήλ Συρίγο, ο οποίος τους ανέφερε ιστορικά στοιχεία, ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τους προσέφερε εικόνα του Αγίου Νικολάου και γλυκίσματα και, απευθύνοντάς τους χαιρετισμό, τόνισε ότι είναι παιδιά ενός ευγενούς και φιλήσυχου, αλλά πολύπαθου λαού, προσέθεσε ότι μπορεί οι κακίες των ανθρώπων να μας στερούν αγαπημένα πρόσωπα, αλλά πάντα η παρουσία του Θεού είναι που μας στηρίζει και μας δίνει δύναμη, τα προέτρεψε να μην έχουν μελαγχολία από το πρόσωπό τους, αλλά να χαμογελούν, γιατί πάντοτε στη ζωή βλέπουμε μπροστά με ελπίδα και προσδοκία και τους συνέστησε να φροντίσουν ώστε να κάνουν την Πατρίδα τους δυνατή και ευημερούσα.

IMG 6205

IMG 6220

IMG 6238

Εμφανίσεις: 301812
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: