Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 31/08 14:02

sidirokastro-5

Με την παρουσία τεσσάρων Αρχιερέων ετελέσθη με ξεχωριστή λαμπρότητα η εορτή της Αγίας Ζώνης στο Σιδηρόκαστρο. 

Η συμμετοχή των χιλιάδων χριστιανών τόσο στον εσπερινό όσο και στη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος από το παρεκκλήσιο έως και την κεντρική πλατεία της πόλεως ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενο. 

Οι τέσσερις Αρχιερείς οι τρεις προσκεκλημένοι ο οικείως Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος και Γρεβενών Δαβίδ έμειναν κατενθουσιασμένοι από την συμμετοχή των χριστιανών η οποία κάθε χρόνο γίνεται όλο και μεγαλύτερη. 

Η παλαιά εικόνα της Αγίας Ζώνης προέρχεται από την πρώτη έδρα της Ι. Μητροπόλεως, το Μελένικο και την έφεραν οι πρόσφυγες το 1913 στο Σιδηρόκαστρο ως Ιερό κειμήλιο. 

Έκτοτε μέχρι σήμερα πάνδημη τελείται η πανήγυρις της Παναγίας μας. Οι εορτές διαρκούν έως επτά ημέρες και καθημερινά τελούνται Θείες Λειτουργίες και Παρακλήσεις. 

Οι Ιερείς έχουν την ευθύνη κατά το πρόγραμμα της Ιερλας Μητροπόλεως να υπηρετούν τις ανάγκες όλων των ευσεβών Χριστιανών. 

Κατά τον εφετεινό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, στη Λιτανεία και την αρτοκλασία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος και το κήρυγμα με ενθουσιασμό έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος μετά από την σύντομη προολαλιά του οικείου Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου. 

Ανήμερα της εορτής την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου όπως επίσης και το μεθεόρτιο εσπερινό και την παρακληση.

sidirokastro-1

sidirokastro-2

sidirokastro-3

sidirokastro-4

sidirokastro-6

sidirokastro-7

sidirokastro-8

sidirokastro-9

Εμφανίσεις: 307026
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: