Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 29/08 00:00

ierisos prodromos-11

Άγιος Πρόδρομος Χαλκιδικής, Χρήστος Καναρόπουλος


Με αισθήματα πνευματικής χαράς εκατοντάδες ευλαβείς πιστοί της Χαλκιδικής και όχι μόνο συνέρρευσαν στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου του όμορφου χωριού Αγίου Προδρόμου, που βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο δασύλλιο της ορεινής Χαλκιδικής, για να προσκυνήσουν την Αγία Εικόνα του και να τιμήσουν τον μεγάλο Πρόδρομο του Χριστού που αξιώθηκε από τον Κυρίο και υψώθηκε να ομολογήσει τον ίδιο τον Κύριο, τέλειον Θεόν και τέλειον άνθρωπον.

Του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως καθώς και από τον Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Δάφνης Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Μάξιμο Μιτράρα. Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν οι Βουλευτές του Νομού κ. Γ. Βαγιωνάς και κα. Σ. Βλάχου, ο Περιφερειακός Σύμβολος κ. Σ. Βαλιάνος, οι αντιδήμαρχοι Πολυγύρου κ.κ. Δ. Κοντογιώργης, Δ. Ζαγγίλας και Χρ. Βορδός καθώς και ο πρόεδρος του Τ.Κ. Αγίου Προδρόμου κ. Στ. Γεωργακούδης, κ.α.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η παλαιά Εικόνα του εορτάζοντος Αγίου μεταφέρθηκε με πομπή από τον Εφημέριο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίου Προδρόμου Αρχιμανδρίτη π. Δωρόθεο Ζέρβα και τους ευλαβείς πιστούς από την Ενοριακό Ναό στο Παρεκκλήσιο ενώ φέτος υπήρξε ως ιδιαίτερη ευλογία και τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου προς προσκύνηση και ενίσχυση των πιστών.

Για τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο μίλησε ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Θεόκλητος υπογραμμίζοντας ότι η κεφαλή του Προδρόμου που κόπηκε από τον Ηρώδη ήταν και είναι η εγγύηση της αληθείας του Κυρίου και υπήρξε ο Ιωάννης από τότε εκείνος ο οποίος εγγυήθηκε την αλήθεια της παρουσίας του προσώπου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

«Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος πρόσφερε τη ζωή του στον Κύριο. Μπορεί σήμερα να ισχυριστεί το ίδιο η σημερινή Εκκλησία, ο Ιερός Κλήρος και ο Λαός; Μπορεί να πεί σήμερα ότι προσφέρει τη ζωή του στον Κύριο και να ομολογήσει το Όνομα Του;»

Επίσης ο κ. Θεόκλητος συνέχισε: «Σήμερα Κλήρος και Λαός έχουμε γίνει μία μορφή κατεστημένου μέσα στην κοινωνία και αρνούμαστε τον ίδιο τον Θεόν χάρη της εκκοσμικεύσεως. Λέμε ναι σε όλα, σε ντόπιους και ξένους άθεους και επιπλέον κάναμε νόμους όλες τις διαστρεμμένες ορέξεις που υπάρχουν στην κοινωνία, τις προσυπογράψαμε και τις θέλουμε, γιατί εμείς εκλέξαμε και τους χθεσινούς και τους σημερινούς. Η εκκοσμίκευση αποτελεί τη μεγαλύτερη πληγή της Εκκλησίας μας. Για να σηκώσει κεφάλι αυτό το Έθνος χρειάζεται θυσία. Χρειάζεται θυσία από ανθρώπους που έχουν καθαρή συνείδηση, καθαρά χέρια, καθαρό κεφάλι και καρδιά αλλιώς δεν θα ανυψωθεί η Ελλάδα. Πρέπει να σταθούμε ειλικρινείς απέναντι στον εαυτό μας και στους άλλους αν θέλουμε να χτιστεί και πάλι το Έθνος μας».

ierisos prodromos-1

ierisos prodromos-2

ierisos prodromos-3

ierisos prodromos-4

ierisos prodromos-5

ierisos prodromos-6

ierisos prodromos-7

ierisos prodromos-8

ierisos prodromos-9

ierisos prodromos-10

ierisos prodromos-12

ierisos prodromos-13

ierisos prodromos-14

ierisos prodromos-15

ierisos prodromos-16

ierisos prodromos-17

ierisos prodromos-18

ierisos prodromos-19

ierisos prodromos-20

ierisos prodromos-21

ierisos prodromos-22

ierisos prodromos-23

ierisos prodromos-24

ierisos prodromos-25

ierisos prodromos-26

Εμφανίσεις: 302073
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: