Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/07 23:49

keratsini-16

Του Βαγγέλη Καρπαθάκη | Romfea.gr


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 26 Ιουλίου 2016 ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού στον Ομώνυμο Ιερό Ναό στο Κερατσίνι.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονος παρουσία πλήθους πιστών των περιοχών της Νίκαιας, Κερατσινίου και Πειραιώς.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον προϊσταμένου του Ιερού Ναού π.Εμμανουήλ Καροφυλλάκη, πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Αθανάσιος Λειβαδιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος και στις πολύτιμες υπηρεσίες που αναργύρως προσέφερε ο Άγιος στην εποχή του.

Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος αναφέρθηκε στο πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που επιτελείτε σήμερα στην ενορία του Αγίου Παντελεήμονος Κερατσινίου, στην οποία λειτουργεί από το 1982 πρότυπο Γηροκομείο στο οποίο περιθάλπονται σήμερα πενήντα έξι εγκαταλελειμένοι συνανθρώποι μας.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον δραστήριο Ιερατικό Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Εμμανουήλ, ο οποίος σαράντα περίπου χρόνια διακονεί στον Ναό αυτό με πολύ αγάπη και στοργή και του οποίου έργο είναι η ανέγερση και η συνεχής λειτουργία του Γηροκομείου.

keratsini-1

keratsini-2

keratsini-3

keratsini-4

keratsini-5

keratsini-6

keratsini-7

keratsini-8

keratsini-9

keratsini-10

keratsini-11

keratsini-12

keratsini-13

keratsini-14

keratsini-15

keratsini-17

keratsini-18

keratsini-19

keratsini-20

keratsini-21

keratsini-22

keratsini-23

keratsini-24

keratsini-25

keratsini-26

Εμφανίσεις: 304780
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: