Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κερκύρας. 13/07 11:35

kerkiras-nektarios-4

Το πρωί της Τετάρτης 13 Ιουλίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Σαρόκου (Κωτσέλα), εις ανάμνησιν του Θαύματος της οματώσεως του τυφλού Θεοδώρου, από τον Άγιο Σπυρίδωνα, το πρώτο μισό του 16ου αιώνα, επιτελώντας το πρώτο Θαύμα, κατόπιν της μεταφοράς του Ιερού του Σκηνώματος στην Κέρκυρα το 1456, από την Κωνσταντινούπολη.

Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος ανέλυσε την έννοια του Θαύματος. Το Θαύμα δεν είναι μια δια μαγείας επέμβαση στη ζωή του ανθρώπου, αλλά αντιθέτως αποτελεί την Άκτιστη ενέργεια του Παναγίου Πνεύματος.

Επαναφέρει τον άνθρωπο στην προπτωτική του κατάσταση, αφού έχει σκοπό την κοινωνία μετά του Τριαδικού Θεού. Οι Άγιοι της Πίστεώς μας είναι οι πρεσβευτές των ανθρώπων στο θρόνο του Κυρίου.

Είναι εκείνοι, οι οποίοι μεταφέρουν στο Χριστό τα προς σωτηρίαν αιτήματά μας. Πολλές φορές εμείς οι άνθρωποι παραπονούμαστε ότι διάφορα αιτήματά μας μέσω της προσευχής, δεν πραγματοποιούνται.

Ο Κύριός μας όμως ως καρδιογνώστης, είναι Εκείνος που γνωρίζει τί πραγματικά είναι προς το συμφέρον τόσο της ψυχής, όσο και της σωτηρίας μας.

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τους πιστούς να ευχαριστήσουν τον Άγιο Σπυρίδωνα, ο οποίος συνεχίζει και σήμερα διαρκώς να θαυματουργεί, οδηγώντας τους ανθρώπους στην εν Χριστώ ζωή και σωτηρία.

kerkiras-nektarios-5

kerkiras-nektarios-1

kerkiras-nektarios-2

kerkiras-nektarios-3

kerkiras-nektarios-6

Εμφανίσεις: 302279
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: