Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 25 Μαϊ 2016

APOFOITHSH-SXOLHS

Του Θεόδωρου Καλμούκου
Η Romfea.gr έχει αποκλειστικά δικαιώματα αναδημοσιεύσης από τον Εθνικό Κήρυκα


Η Ρωσική Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Αγίου Τύχωνος, η οποία βρίσκεται στη Waymart της Πενσυλβάνιας, θα τιμήσει με απονομή επίτιμου διδακτορικού διπλώματος Θεολογίας τον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής κ. Δημήτριο.

Η απονομή θα γίνει το Σάββατο 28 Μαΐου στα πλαίσια της τελετής της 74ης αποφοίτησης της Σχολής.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος θα είναι και ο κεντρικός ομιλητής στις εξετάσεις οι οποίες θα γίνουν στη 1 η ώρα.

Επίσης, το επίσημο δείπνοτης αποφοίτησης έχει οριστεί για το εσπέρας του Σαββάτου στην αίθουσα Genetti manor στην πόλη Dickson City.

Η Θεολογική Σχολή του Αγίου Τύχωνα στεγάζεται εν αγαστή στο ομώνυμο Μοναστήρι, στο οποίο διοργανώνεται συνάμα η 112η ιερή αποδημία των πιστών η οποία αρχίζει την Παρασκευή 26 Μαϊου και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 30 Μαϊου.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος και οι πιστοί οι οποίοι θα προσέλθουν στις τελετές θα έχουν την ευκαιρία να ασπασθούν το εικόνισμα της Θεοτόκου το οποίο σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Μονής και της Σχολής εκρέει μύρο.EIKONA-PANAGIAS-ME-MYRO-215x300

Ο π. Ιωάννης Κοβάλζικ είπε ότι «η θαυματουργή εικόνα της Μυροβλύτου Θεοτόκου, η οποία εξακολουθεί να εκρέει μύρο θα έχει τεθεί για ασπασμό καθ' όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων».

Στις 3:45 το απόγευμα θα τελεστεί εσπερινός και όρθρος στον Μοναστηριακό ναό και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το δείπνο στη Μοναστηριακή τράπεζα.

Την Κυριακή θα τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη της Ορθόδοξης Εκκλησίας εν Αμερική κ. Τύχωνος, συνιεργουργούντων του Αρχιεπισκόπου Νέας Υόρκης και Νέας Ιερσέης κ. Μιχαήλ και του Αρχιεπισκόπου Φιλαδελφείας και Ανατολικής Πενσυλβάνιας κ. Μάρκου, ενώ θα τελεστεί και η Ακολουθία των Μνημοσύνων λόγω του Memorial Day. Ηγούμενος του Μοναστηριού είναι ο Αρχιμανδρίτης Σέργιος.

Η Θεολογικής Σχολή του Αγίου Τύχωνος είναι ένα ίδρυμα επαγγελματικής Ορθόδοξης Χριστιανικής Θεολογικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένο στο Τμήμα Παιδείας της κοινοπολιτείας της Πενσυλβάνιας.

Οι απόφοιτοι της Σχολής προορίζονται εν πολλοίς για την ιεροσύνη, προκειμένου να υπηρετήσουν στις κοινότητες της Ορθόδοξης Εκκλησίας εν Αμερική, η οποία είναι γνωστότερη ως OCA και είναι ουσιαστικά η πρώην Ρωσική Μετροπόλια εν Αμερική.

Παράλληλα, όμως, αποφοιτούν και λαϊκοί θεολόγοι οι οποίοι συμβάλλουν σε ηγετικούς ρόλους και ευθύνες στην Εκκλησία και τις κοινότητες, είτε ως δάσκαλοι των θρησκευτικών, κατηχητές και χοράρχες.

Εμφανίσεις: 302065
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: