Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/06 22:19

eleftheria-kilkis-30

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Με την προσήκουσα λαμπρότητα και τον δέοντα σεβασμό, παραμονή της μεγάλης ημέρας της απελευθερώσεως της πόλης του Κιλκίς από τον Βουλγαρικό Στρατό, τελέστηκε μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Ο φετινός εορτασμός της 103ης Επετείου της φοβερής εποποιίας ήταν ξεχωριστός καθώς μετά από παράκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ μεταφέρθηκε από την Ι. Μητρόπολη Κορίνθου με ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Διονυσίου η κάρα της Οσίας Υπομονής, η οποία φυλάσσεται στο Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου.

Επιπλέον, αποδίδοντας τον οφειλόμενο φορό τιμής και ευγνωμοσύνης προς την Υπεραγία Θεοτόκο, την Μητέρα των πάντων, την κοσμοσώτηρα, με παρότρυνση του Σεβασμιωτάτου μεταφέρθηκαν και τέθηκαν προς προσκύνηση στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό παλαιές Εικόνες της Παναγίας από τις αλησμόνητες πατρίδες που φυλάσσονται στις Ενορίες της Ι. Μητροπόλεως όπως της Φιλαδέλφειας, του Αγίου Αθανασίου, του Δροσάτου και της Μ. Βρύσης.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος στην σύντομη προσλιαλιά του μίλησε για τους χιλιάδες ήρωες που έπεσαν για την ελευθερία της πατρίδας, για την απελευθέρωση του Κιλκίς και της Μακεδονίας.

"Έχουμε ανεπανάληπτες ιστορίες από αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι ομιλούν με πολύ συγκίνηση γι' αυτόν τον μεγάλο αγώνα ο οποίος κορυφώθηκε σε δύο μέρη. Το ένα ήταν ο Λόφος του Κιλκίς, το δεύτερο ο Λαχανάς, όπου σταμάτησε και κατόπιν συνεχίσθηκε μέχρι την απελευθέρωση ολοκλήρου της Μακεδονίας και της Θράκης. Στις 21 του μηνός Ιουνίου γιορτάζουμε τα 103 χρόνια από την απελευθέρωση του Κιλκίς και ενός μεγάλου τμήματος της Μακεδονίας μας. Και γι' αυτό πανηγυρίζουμε με ξεχωριστό τρόπο, με αίσθημα εθνικής υπερηφανείας, με αγάπη για την πατρίδα μας, με σεβασμό απεριόριστο, για τους πεσόντας ήρωας και για όσους ηγωνίσθησαν, αλλά και με ευγνωμοσύνη, διότι πρέπει να ξέρουμε ότι είμεθα υπόχρεοι έναντι της Ιστορίας και των ανθρώπων αυτών δι' όσα επετέλεσαν και δι' όσα πιθανόν να χρειαστεί να επιτελέσουμε κι εμείς, στους δύσκολους αυτούς χρόνους που φαίνεται ότι έρχονται" τόνισε μεταξύ των άλλων και ευχαρίστησε θερμά τον Ιεροκύρηκα της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο για τον κόπο του να μεταφέρει την κάρα της Οσίας Υπομονής.

Ο Αρχιμ. π. Άνθιμος παρουσίασε συνοπτικά το ιστορικό ευρέσεως των ιερών λειψάνων των Οσίων ευχόμενος να σκέπουν τους δεκτικούς στην χάρη του Αγίου Πνεύματος.

eleftheria-kilkis-1

eleftheria-kilkis-2

eleftheria-kilkis-3

eleftheria-kilkis-4

eleftheria-kilkis-5

eleftheria-kilkis-6

eleftheria-kilkis-7

eleftheria-kilkis-8

eleftheria-kilkis-9

eleftheria-kilkis-10

eleftheria-kilkis-11

eleftheria-kilkis-12

eleftheria-kilkis-13

eleftheria-kilkis-14

eleftheria-kilkis-15

eleftheria-kilkis-16

eleftheria-kilkis-17

eleftheria-kilkis-18

eleftheria-kilkis-19

eleftheria-kilkis-20

eleftheria-kilkis-21

eleftheria-kilkis-22

eleftheria-kilkis-23

eleftheria-kilkis-24

eleftheria-kilkis-25

eleftheria-kilkis-26

eleftheria-kilkis-27

eleftheria-kilkis-28

eleftheria-kilkis-29

eleftheria-kilkis-30

eleftheria-kilkis-31

eleftheria-kilkis-32

eleftheria-kilkis-33

eleftheria-kilkis-34

eleftheria-kilkis-35

eleftheria-kilkis-36

Εμφανίσεις: 301197
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: