Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Ταμασού. 24/04 15:00

IMG 3725

Τεράστια επιτυχία είχε χθες Σάββατο 23 Απριλίου εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής που έγινε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίου και Ελένης στο Τσέρι, με την χορηγία του Δρ. Βιατσισλάβ Ζαρενκόβ και σε συνεργασία με την Ρωσική χορωδία «ΦΟΡΤΙΣ» και την χορωδία «ΔΙΑΣΤΑΣΗ».

Η χορωδία «ΦΟΡΤΙΣ» από την Αγία Πετρούπολη μαζί με το Φωνητικό Σύνολο «ΔΙΑΣΤΑΣΗ» παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία Ύμνους απο την Μεγάλη εβδομάδα.

Η χορωδία «ΦΟΡΤΙΣ» είναι μια από τις σπουδαιότερες της Ρωσίας που αποτελείται από 25 ιδιαίτερες φωνές.

Η χορωδία «ΔΙΑΣΤΑΣΗ» αποτελείτε με 35 εξίσου ιδιαίτερες φωνές.

Η τέλεια συνεργασία τους μάγεψαν το κοινό με μοναδικές ερμηνείες οι οποίες προκάλεσαν κατάνυξη αλλά και συγκίνηση. Την χορωδία «ΦΟΡΤΙΣ» διεύθυνε η κ. Αικατερίνη Ανδρέεβα και της «ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ» η κ. Αντριάνα Σεργίδου.

Της συναυλίας προηγήθηκε παρουσίαση του βιβλίου «ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ» από τους, συνθέτη κ. Βάσο Αργυρίδη και τον Δρ. Βιτσεσλάφ Ζαρενγκόφ ο οποίος είχε την ιδέα και υλοποίησε την έκδοση αυτή.

Στο τέλος της παρουσίασης ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ως ένδειξη ελαχίστου φόρου τιμής, δώρισε στον Δρ. Βιτσεσλάφ Ζαρενγκόφ μια μοναδική εικόνα, υψηλής τεχνικής, του Αποστόλου Ανδρέα.

Με την σειρά του ο Δρ. Βιτσεσλάφ Ζαρενγκόφ ευχήθηκε όπως η χορωδία «ΦΟΡΤΙΣ» εντός του έτους να αξιωθεί να ψάλλει στον Ρωσικό Ιερό Ναό ο οποίος ανοικοδομείτε στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρεπερτόριο της χορωδίας «ΦΟΡΤΙΣ» περιλαμβάνει μουσική από διαφορετικές εποχές και στυλ όπως αρχαίες μελωδίες, μεσαιωνικές πολυφωνίες, εκκλησιαστική μουσική από ορθόδοξες λειτουργίες, σύγχρονη χορωδιακή αλλά και μια ποικιλία από παραδοσιακά και κλασσικά τραγούδια.

Όλα τα άτομα που αποτελούν τη χορωδία είναι σπουδασμένοι μουσικοί και η αγάπη και το πάθος που τους διακατέχει έκανε την χορωδία περιζήτητη σε διάφορα μουσικά δρώμενα όχι μόνο στη Αγία Πετρούπολη αλλά και διεθνώς.

Οι συμμετοχές και οι εμφανίσεις της χορωδίας FORTISσε διάφορα φεστιβάλ και κονσέρτα είναι ατέλειωτες.

Την χορωδία διευθύνει η Εκατερίνα Ανδρέεβα απόφοιτος του Κονσερβατορίου της Αγίας Πετρούπολης με ειδίκευση στη διεύθυνση χορωδίας.

IMG 3696

IMG 3702

IMG 3704

IMG 3716

IMG 3721

IMG 3723

IMG 3731

IMG 3738

Εμφανίσεις: 303187
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: