Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/04 16:54

ilioupoli-36

Για την Romfea.gr | Βαγγέλης Καρπαθάκης


Την σεβάσμιο μνήμη του Αγίου Παιδομάρτυρος Γαβριήλ εκ της Πολωνίας εόρτασε σήμερα Κυριακή 17 Απριλίου 2016 ο Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ελαίας κ. Θεοδώρητος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Σεραφείμ Δημητρίου και τον συνεφημερίων του.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, η οποία θα έπρεπε να είναι καθημερινό δίδαγμα στην ζωή μας και να γίνεται πράξη.

''Ανεβαίνουμε εις Ιεροσόλυμα και ο Υιός του Ανθρώπου θα υποστεί πολλά λέει ο Χριστός προλέγοντας αυτά που θα γίνουν στα Ιεροσόλυμα'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Ελαίας.

Στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος ανέπτυξε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λαμβάνουμε τα αξιώματα στη ζωή μας, αυτόν τον τρόπο δηλαδή της διακονίας όλων ώστε να είμαστε πρώτοι.

''Το πρωτείο μέσα στον χριστιανισμό και την Εκκλησία του είναι το πόσο θυσιαζόμαστε για τον αδερφό μας'' συμπλήρωσε ο Θεοφιλέστατος.

Κλείνοντας ο κ. Θεοδώρητος αναφέρθηκε στο επίκαιρο ζήτημα του προσφυγικού τονίζοντας την ανάγκη να βοηθηθούν οι πρόσφυγες οι οποίοι ξεριζώθηκαν απο τα σπίτια τους και εγκατέλειψαν την πατρίδα τους για το άγνωστο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε δέηση μπροστά στην Εικόνα του Αγίου Παιδομάρτυρος Γαβριήλ, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση εντός του Ιερού Ναού απο παιδιά της Ενορίας της Αγίας Μαρίνας.

Τέλος, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ελαίας κ. Θεοδώρητο για την αποδοχή της προσκλήσεως του να χοροστατήσει της σημερινής Θείας Λειτουργίας και τον κάλεσε στη συνέχεια να εγκαινιάσει το πρόγραμμα του Ιερού Ναού ''Τα Αγιομαρινιώτικα'', γλυκά και μαρμελάδες, τα οποία γίνονται απο γυναίκες της ενορίας δωρεάν και η πώληση αυτών των σπιτικών γλυκών με εναπομείναντα υλικά καταστημάτων του Δήμου Ηλιούπολης θα συνδράμει στην περαιτέρω βοήθεια και ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Ενορίας της Αγίας Μαρίνας το οποίο είναι μεγάλο.

ilioupoli-1

ilioupoli-2

ilioupoli-3

ilioupoli-4

ilioupoli-5

ilioupoli-6

ilioupoli-7

ilioupoli-8

ilioupoli-9

ilioupoli-10

ilioupoli-11

ilioupoli-12

ilioupoli-13

ilioupoli-14

ilioupoli-15

ilioupoli-16

ilioupoli-17

ilioupoli-18

ilioupoli-19

ilioupoli-21

ilioupoli-22

ilioupoli-23

ilioupoli-24

ilioupoli-25

ilioupoli-26

ilioupoli-27

ilioupoli-28

ilioupoli-29

ilioupoli-30

ilioupoli-33

ilioupoli-34

ilioupoli-35

ilioupoli-37

ilioupoli-38

ilioupoli-39

ilioupoli-40

ilioupoli-41

Εμφανίσεις: 302731
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: