Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/04 23:41

iero osios loukas-12

Για την Romfea.gr | Βαγγέλης Καρπαθάκης


Στην παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος με τίτλο: "Η Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά, Η αποτύπωση του συναισθήματος σε εικόνες" που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρέστη σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με προσφώνηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Μελέτιου -Αθανάσιου Δημόπουλου, και στη συνέχεια ο Μακαριώτατος πραγματοποιήσε ομιλία με θέμα: "Η συμβολή της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά στην Επανάσταση του 1821".

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσία Ιεραρχών, Μελών της Κυβέρνησης αλλά και Αρχών του Έθνους.

"Η ζωή του μοναστηριού από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα ταυτίζεται με την ιστορία του Ελληνικού Έθνους" ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Σε άλλο σημείο ο Μακαριώτατος τόνισε: "Μεγάλη ήταν η συμβολή της Μονής στον αγώνα με την συμπαράσταση και παροχή κάθε υλικής βοήθειας" ενώ συμπλήρωσε πως "τους δύο πρώτους αιώνες της ύπαρξη της η μοναστηριακή κοινότητα αποτελούσε πηγή χριστιανικής πίστης και θείας ευλογίας."

Μεταξύ άλλων παρευρέθησαν ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος,  ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, ο Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.Αθηναγόρας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, ο Μητροπολίτης Νεοχωρίου Παύλος, ο Μητροπολίτης Κορωνείας κ.Παντελέήμων, ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης, ο Μητροπολίτης Μαραθώνος Μελίτωνας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, ο Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης,ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ.Θεοδώρητος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Α.Α. Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης, ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ.Βασιλική Θάνου, ο Υπουργός Εργασίας κ.Κατρούγκαλος, ο Πρόεδρος του Κόμματος Ένωση Κεντρώων κ.Λεβέντης, καθώς και πλήθος κόσμου.

Επίσης όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαφάνειες απο το λεύκωμα, όπου τα κείμενα προλόγισαν ο Υπεύθυνος του τμήματος Παραδοσιακής Μουσικής της Διεύθυνσης της Ι.Α.Α Γεώργιος Δεμελής και η υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος Βιολογίας κ.Αικατερίνη Στέφη.

Τέλος να αναφερθεί ότι το λεύκωμα είναι προϊόν συνεργασίας του αναπληρωτή καθηγητή Νικολάου Σ. Χριστοδουλάκη και του Φωτογραφικού Ομίλου του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τον Προηγούμενο της Ιεράς Μονής του Οσίου Λουκά πατέρα Χρύσανθο Αργυρίου και την Ακαδημία Δημιουργικής Φωτογραφίας της Leica.

iero osios loukas-1

iero osios loukas-2

iero osios loukas-3

iero osios loukas-4

iero osios loukas-5

iero osios loukas-6

iero osios loukas-7

iero osios loukas-8

iero osios loukas-9

iero osios loukas-10

iero osios loukas-11

iero osios loukas-13

iero osios loukas-14

iero osios loukas-15

Εμφανίσεις: 303473
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: