Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

 nikaias hirotonia-6

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος ιερούργησε στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Κερατσινίου και τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του Δικαίου Παπαδόδημα.

Ο νέος κληρικός είναι έγγαμος, πατέρας δύο τέκνων και Πτυχιούχος του ΤΕΙ Αθηνών.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων είπε:

Σεβασμιότατε! Άγιε λειτουργέ της σκηνής της αληθινής «ἣν ἔπηξεν ὁ Κύριος». Τα λόγια μου δυστυχώς δεν θα μπορέσουν να φανερώσουν τα αισθήματα της απείρου ευγνωμοσύνης μου προς το άγιον πρόσωπό σας.

Δεν θα μπορέσουν να καταδείξουν ούτε στο ελάχιστο, το μέγεθος της πατρικής σας ευεργεσίας προς την αναξιότητά μου. Πλησίον σας γεύθηκα από την πρώτη στιγμή την αγάπη και τη στοργή που μόνο ένας γνήσιος πατέρας και αληθινός επίσκοπος μπορεί να προσφέρει.

Το σεπτό πρόσωπό σας με ενέπνευσε εξ αρχής. Οι ευλογίες σας για εμένα και την οικογένειά μου ήταν μεγάλο εφόδιο στη δύσκολη αυτή πορεία.

Θαύμασα το πλούσιο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο σας. Τις συνεχείς διανομές τροφίμων σε απόρους συνανθρώπους μας, τα συσσίτια, τις πανέμορφες κατασκηνώσεις και το πλούσιο πνευματικό και νεανικό έργο σας. Βρέθηκα σε συζητήσεις ανθρώπων εκτός εκκλησιαστικού χώρου που μου μίλησαν με ολόθερμα λόγια για το πρόσωπό σας.

Η ανύστακτη ποιμαντική σας μέριμνα και οι ευεργετικές προσφορές σας αναπαύουν ολόκληρο το λαό της Μητρόπολής μας. Ένα λαό που κατά το παρελθόν δοκιμάσθηκε με ξεριζωμούς από την πατρίδα του, αλλά και ένα λαό πατριωτών ηρώων.

Από σήμερα σεπτέ μου Γέροντα, είσθε ο μεγαλύτερος ευεργέτης της ζωής μου. Προσεύχομαι στο Θεό να σταθώ δίπλα σας ως άξιος ιεροδιάκονος και να μην σας απογοητεύσω ποτέ. Λαχταρώ να διακονήσω τους ιερείς της ευλογημένης Μητροπόλεώς μας και να αφιερωθώ ολοκληρωτικά στο έργο της.

nikaias hirotonia-1

nikaias hirotonia-2

nikaias hirotonia-3

nikaias hirotonia-4

nikaias hirotonia-5

nikaias hirotonia-7

Εμφανίσεις: 303866
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: