Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

kiprou chrisostomos

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, την εκλογή του Μητροπολίτη Σμύρνης, από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για πρώτη φορά μετά την Μικρασιατική καταστροφή.

«Αποτελεί θετική εξέλιξη, αν και ο νέος Μητροπολίτης δεν θα διαθέτει στην ουσία ποίμνιο», είπε ο κ. Χρυσόστομος και τόνισε ότι "το ποίμνιο που βρίσκεται στην Σμύρνη αυτή την στιγμή είναι ελάχιστο και ο νέος μητροπολίτης Σμύρνης θα βρίσκεται το μεγαλύτερο διάστημα στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη."

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο κ. Χρυσόστομος σημείωσε ότι τέτοιες εκλογές, που δίνουν ονομασίες παλιών Μητροπόλεων πριν την εκρίζωση του ελληνισμού από την Μικρά Ασία, «είναι κάτι που φανερώνει την ύπαρξη του χριστιανισμού και του ελληνισμού στην περιοχή».

Ανέφερε επίσης, ότι στην Σμύρνη τα τελευταία χρόνια λειτουργούν κάποιοι ορθόδοξοι ναοί και εξέφρασε την ευχή ότι όλα θα εξελιχθούν κατ’ ευχήν.

Να αναφερθεί ότι όπως έγραψε η Romfea.gr η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, θα γίνει στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.

Εμφανίσεις: 303054
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: