Παυση
  • 1

  • 2

  • 3

Του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου


Με την εν Χριστώ αγάπη μου σας προσκαλώ να παίξουμε το παιγχνίδι «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ» με ανοικτά χαρτιά!

Το ερώτημα, που τίθεται ενώπιόν μας είναι ένα και μοναδικό: «Ο Μάρτυρας Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίος τι είναι; «Έγκλειστος» ή «Αυτοέγκλειστος»;

Με την εν Χριστώ αγάπη μου σας προσκαλώ να παίξουμε το παιγχνίδι «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ» με ανοικτά χαρτιά!

Το ερώτημα, που τίθεται ενώπιόν μας είναι ένα και μοναδικό: «Ο Μάρτυρας Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίος τι είναι; «Έγκλειστος» ή «Αυτοέγκλειστος»;

ΚΑΙ ΤΩΡΑ, Πανοσιολογιώτατε Έξαρχε κ. Δαμιανέ,

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

Σας απευθύνω δημοσίως τις ερωτήσεις:

- Μήπως είσθε Σεις το εκκλησιαστικό εκείνο πρόσωπο, το οποίον επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, για να τον ενημερώσει για τα όσα θλιβερά συμβαίνουν εκεί κάτω στα Ιεροσόλυμα;

- Μήπως Σεις διαβεβαιώσατε τον κ. Ιερώνυμο, ότι ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. Ειρηναίος «είναι έγκλειστος και όχι αυτο-έγκλειστος»;

- Μήπως Σείς είσθε εκείνος, ο οποίος στην ιστοσελίδα "hellasforce" έδωσε την πληροφορία, όπως εκτίθεται στα εξής λόγια:

«Την δυσαρέσκειά του και την αντίδραση του εξέφρασε ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, Δαμασκηνός εκ μέρους του Πατριάρχη Θεόφιλου για τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο».

ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΕΙΔΗΣΗ»

«Αναμένεται λοιπόν σύμφωνα με τις αποκλειστικές μας πληροφορίες στην Αθήνα για να απολογηθεί στον αρχιεπίσκοπο για το θέμα Ειρηναίου και για τις βολές του εναντίον της διοίκησης του Πατριαρχείου που αφήνουν τον Ειρηναίο να σβήνει κάθε μέρα στο κελί του».
ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Πανοσιολογιώτατε,

Με θλίψη ψυχής είμαι υποχρεωμένος να σας υπενθυμίσω, ότι όποιος καταφεύγει στο ψέμα, εξ ορισμού προσπαθεί να καλύψει μια αμαρτωλή πράξη, μια αμαρτία, που μπορεί να κυμαίνεται από ένα μικρό ανθρώπινο σφάλμα έως και το πιο αποτρόπαιο έγκλημα!

Συνεπώς, παρακαλώ να ανακρίνετε τον εαυτόν σας. ‘Ελπίζω και εύχομαι να μη είναι αληθή τα ανωτέρω.

Μια ανακοίνωση εκ μέρους σας θα έλυνε την απορία μου. Θα αναμένω, λοιπόν, μετά μεγίστου μάλιστα ενδιαφέροντος, μια απάντηση εκ μέρους σας.

Οπωσδήποτε όμως κάποιος ευρίσκεται πίσω από όλη αυτήν την πλεκτάνη εις βάρος μου.

Σ’ αυτόν τον «γνωστό-άγνωστον» εις εμέ εργάτη του ψεύδους, όποιος κι αν είναι, μικρός ή μεγάλος, μικρόσχημος ή και μεγαλόσχημος, θα ήθελα να υπομνήσω τους παρακάτω λόγους της Αγίας Γραφής.

1. Στην Παλαιά Διαθήκη διαβάζουμε:
· «Ήθος ανθρώπου ψευδούς ατιμία και η αισχύνη αυτού μετ΄αυτού ενδελεχώς» (Σ. Σειράχ 20,26)
· «Ος ερείδεται επί ψεύδεσιν, ούτος ποιμαίνει ανέμους» (Παροιμ. 9,12).

2. Στην Καινή Διαθήκη επίσης διαβάζουμε:
· «Τι ότι έθου εν τη καρδία σου το πράγμα τούτο, ουκ εψεύσω ανθρώποις, αλλά τω Θεώ» (Πράξ. 5, 4)

· «Τοις …δειλοίς …….και πάσι τοις ψευδέσι το μέρος αυτών εν τη λίμνη τη καιομένη πυρί και θείω, ό εστίν ο θάνατος ο δεύτερος» (Αποκ. 21,8)

Περιττόν να σημειωθή, ότι το αμάρτημα τούτο δεν βαρύνει μόνον τον απεσταλμένον στην υπηρεσία του ψεύδους, αλλά ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΕΙΛΑΝΤΑ!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πληροφορούμαι δυστυχώς, ότι εκεί στα Ιεροσόλυμα, εάν κάποιος προσκυνητής ζητήσει να επισκεφθή τον αθλοφόρο Μάρτυρα Πατριάρχη κ. Ειρηναίον, οι παράγοντες του Πατριαρχείου σε άλλους δίδουν την απάντηση "Δεν είναι εδώ" και σε άλλους " "Τώρα; Έχει πεθάνει" !!!!!!................. ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ!

Η δική μας απάντηση στα παραπάνω είναι καθαρή! Είναι κρυστάλλινη! Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ-ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ!

Δυστυχώς για την Ορθόδοξο Εκκλησία μας ευρίσκεται -παρά τη θέλησή Του- φυλακισμένος στο Διαμέρισμα-Κελλί Του!

Ζεί κάτω από άθλιες συνθήκες! Εκτείει ποινήν ισοβίων δεσμών, χωρίς όμως Απόφαση κάποιου κοσμικού ή εκκλησιαστικού Δικαστηρίου!

Το Διαμέρισμα-Κελλί Του είναι σιδερόφρακτο! Τα κλειδιά κρατούν παράγοντες του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Την κατάσταση αυτή, δυστυχώς, και γνωρίζει και ανέχεται ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. Θεόφιλος!

Ο Μακαριώτατος κ. Ειρηναίος δέκα (10) τόσα χρόνια τώρα έχει να επισκεφθή ένα γιατρό! Δέκα τόσα χρόνια τρέφεται, όπως οι ασκητές του Αγίου Όρους εκεί κάπου στα Καρούλια, δηλ. του βάζουν την τροφή του σε ένα καλάθι, το οποίον κρεμάει ο ίδιος από το παράθυρό Του!

Φωνάζει, αλλά ουδείς Τον ακούει! Ο εγκλεισμός Του σε ένα κελλί, ακόμη και χρυσοστόλιστο αν ήταν, παρά τη θέλησή Του συνιστά ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ, πρωτόγνωρο και αποκρουστικό!

Η φυλάκιση, λοιπόν, του Μακαριωτάτου κ. Ειρηναίου δε είναι απλώς Στίγμα για την όλη Ορθοδοξία, αλλά προεχόντως και προ παντός είναι ΑΙΣΧΥΝΗ για τους διώκτες Του!

Πώς θα μπορούσα να αποδείξω όλα τα παραπάνω; θα με ρωτήσετε. Ιδού λοιπόν η απάντησή μου: Ένα μικρό video, το οποίο τραβήχτηκε μόλις την 11ην Φεβρουαρίου 2015 εκεί κάτω στον τόπο του εγκλήματος. Πίσω από τα σίδερα της φυλακής Του ομιλεί ο ίδιος ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ!

Ομιλεί μεν με μια ισχνή από την εξάντληση φωνή, αλλά και με μια πρωτοφανή ηρεμία!

Μια ηρεμία, που φανερώνει, ότι είναι δοχείο του Παναγίου Πνεύματος! Μια ηρεμία, που αποδεικνύει, ότι πράγματι είναι ένας ειρηναίος, όνομα και πράγμα, άνθρωπος του Θεού! Παραπονείται, αλλά δεν υβρίζει!

Θλίβεται, αλλά δεν απειλεί! Αυτό είναι το Μεγαλείο Του! Μήπως, λοιπόν, οι εκεί κάτω παράγοντες είναι θεομάχοι; Να ένα ερώτημα, που προκύπτει αβίαστα στη σκέψη μας. Ένα ερώτημα, που πρέπει νά απαντηθή.

Σας προσφέρω, λοιπόν ένα πρόσφατα τραβηγμένο video, το οποίο δεν επιδέχεται καμμιά αμφισβήτηση! Καταδεικνύει και αποδεικνύει τους ισχυρισμούς μου! Τώρα είναι η σειρά σας. Σας περιμένω λοιπόν!

Με περισσή εν Χριστώ αγάπη και ειλικρίνεια
+ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Ένα σκουπίδι της Ορθοδοξίας,
αλλά σκουπίδι μέσα στον Οίκο του Θεού!

Αίγιον, 2 Μαρτίου 2015

ROMFEA.GR | Συνοδική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από τους Συνοδικού Ιεράρχες.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν Υπουργοί, Βουλευτές, οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του τόπου και πλήθος πιστών.

Επίσης κατά τη διάρκεια της Θείας Λειρτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτανεία των ιερών εικόνων εντός του Ιερού Ναού.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουμενίσσης κ. Δημήτριος, ο οποίος αναφέρθηκε στον σημερινό εορτασμό που καθιερώθηκε το 843.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ:

 

Για την Romfea.gr | Αρχιμ. Γρηγόριος Μάζας


Συνεπληρώθησαν 25 έτη θεοφιλούς και πλήρους έργων αγαθών αρχιερωσύνης, του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ. Δανιήλ, όταν κατά το έτος 1990, Κυριακή της Ορθοδοξίας, εχειροτονήθη βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Τιμισιόρας υπό τον τίτλο Λουγκοζεάνουλ.

Το Ιούνιο του έτους 1990 εξελέγη Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνας καθιστάμενος δευτερόθρονος εις την Ιεραρχία του Ρουμανικού Πατριαρχείου.

Το πολυσχιδές και πολυεπίπεδον πνευματικόν έργον του, εις την λαχούσαν Μητρόπολιν Μολδαβίας, είχεν ως αποτέλεσμα την εκ τέφρας ψυχοσωματικήν αναγέννησιν και καρποφορίαν του ποιμνίου του.

Το 2008 η Ιεραρχία του Ρουμανικού Πατριαρχείου προσέβλεψεν με χρηστές ελπίδες εις την στιβαρήν θεολογικήν και την εν γένει πολυτάλαντον προσωπικότητά του και τον εξέλεξεν με ψήφους κανονικές, Πατριάρχη Ρουμανίας, εις διαδοχή του Μακαριστού κυρού Θεοκτίστου, αγαθού και σοφού Πρωθιεράρχου εις καιρούς χαλεπούς.

Σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας 2015, με ιεροπρέπειαν εορτάσθη εις τον Πατριαρχικό Ναό του Βουκουρεστίου η νίκη της Εκκλησίας εναντίον των αιρέσεων, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου κ.κ. Δανιήλ και με την συμμετοχήν των τριών βοηθών Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Πλοϊέστι κ. Βαρλαάμ, Σινάΐας κ. Ιερωνύμου, Πράχοβας κ. Τιμοθέου, του ιερού κλήρου, των αρχόντων και του ευσεβούς λαού.

Στο τέλος τον Μακαριώτατον κ. Δανιήλ, προσεφώνησεν εκ μέρους πάντων των παρισταμένων ο Θεοφιλέστατος κ. Τιμόθεος.

Ταπεινώς ευχήθηκε και ευχαρίστησεν , για τις πολλές και σωτήριες ευεργεσίες που επιδαψιλεύει ο Μακαριώτατος εις την Ρουμανική Εκκλησία και κυρίως δια την μνημειώδην ανέγερση του μεγαλοπρεπούς Πατριαρχικού Ναού, καθιστώντας την, αξιοζήλευτον αδελφή Εκκλησία εις την Ορθόδοξο Οικογένεια.

Ο Πατριάρχης κ. Δανιήλ εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τον Θεόν δι όλα, και εδέχθη μετά πατρικής αγάπης τα προσφερφέντα άνθη πολυχρονιζόμενος υπό των χορών.

Απο της θέσεως αυτής υιικώς ευχόμεθα, εις πολλά έτη Μακαριώτατε! Întru mulți ani Preafericirea Voastră!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Hide Main content block
top
Has no content to show!