Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Εδέσσης. 19/10 18:46

iohl onomastiria 1

Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγ. Σκέπης Εδέσσης για την μνήμη του προφήτου Ιωήλ, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου τελέσθηκε ο Όρθρος της εορτής χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα.

Ακολούθησε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ.

Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Βεροίας κ. Παντελεήμων, Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, Κοζάνης κ. Παύλος, Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κ. Δημήτριος. Συμπροσευχόμενοι επίσης παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ι. Μονής Βλατάδων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, ο οποίος ομίλησε για τις ιδιότητες και γνήσια γνωρίσματα του προφητικού χαρίσματος.

Εξήρε επίσης τα χαρίσματα και την εκκλησιαστική προσφορά του εορτάζοντος Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ.

Στην Θεία Λειτουργία μετείχαν πολυάριθμοι κληρικοί, μοναχοί και μοναχές της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και άλλων Μητροπολιτικών επαρχιών. Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου, οι βουλευτές Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης και Ι. Σηφάκης, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Σπυρίδων Διόγκαρης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας κ. Ζώης Γιώτης και άλλοι εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο εορτάζων ποιμενάρχης ευχαρίστησε όλους τους παρόντες Αρχιερείς, κληρικούς, άρχοντες, όλους τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του αλλά και τον πιστό λαό, που κατέκλυσε τον Ι. Ναό, για την παρουσία και την αγάπη τους.

Ακολούθησε δεξίωση στο Μητροπολιτικό οίκημα, όπου ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε ευχές.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 300338
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: