Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018

xiou aponomi 1

Τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Καθηγητή του ΕΜΠ κ. Αντώνιο Κουνάδη, ετίμησε στον Ιερό Ναό του Τίμιου Σταυρού Καρδάμυλων ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, απονέμοντας το σταυρό του Αγίου Ισίδωρου.

Ο Χιώτης Ιεράρχης ετόνισε τόσο τις επιστημονικές, όσο και τις αθλητικές περγαμηνές του κορυφαίου ακαδημαϊκού, με ιδιαίτερη αναφορά στους αγώνες του για την ελληνική γλώσσα.

Ο τιμώμενος κ. Κουνάδης αποδεχόμενος το παράσημο της Χιακής Εκκλησίας έδωσε το μήνυμα της προασπίσεως της θρησκείας, της ιστορίας και της γλώσσας, άξιες που όπως είναι γνωστό προασπίζεται σθεναρά, όπως οφείλει ως ακρίτας Ορθόδοξος Ιεράρχης και ως Φιλόλογος, και έναντι οιουδήποτε τιμήματος, και ο Μητροπολίτης Χίου με πρόσφατη την ανακοίνωση του για την διδασκαλία της Λατινικής Φιλολογίας.

Η αναφορά αυτή του Προέδρου της Ακαδημίας εδικαίωσε τον Χιώτη Ιεράρχη για την στάση του, όπως χαρακτηριστικά σχολίασαν πολλοί από τους παριστάμενους.

Εμφανίσεις: 300679
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: