Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Φιλίππων. Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018

ipsosi kabala 43

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και εφέτος η εορτή της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον φερώνυμο ενοριακό ιερό Ναό στην πόλη της Καβάλας, στην συνοικία του «σούγιουλου», της Ιεράς και Αποστολικής Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου το διήμερο 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Την παραμονή της Εορτής, μετά την ακολουθία του εσπερινού, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στους κεντρικούς δρόμους της Ενορίας, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, Πολιτιστικών Συλλόγων και πλήθους κόσμου.

Το πρωΐ της κυριωνύμου ημέρας, μετά την τελετή της υψώσεως του Τιμίου Συταυρού, τελέσθηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως καί Θάσου κυρίου Στεφάνου και κατ΄ αυτήν τελέσθηκε και η εις πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Δανιήλ Καριπίδη.

Την ευθύνη για την οργάνωση, προετοιμασία και την πραγματοποίηση της πανηγύρεως, όπως κάθε χρόνο, είχε ο αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος-οικονόμος π. Παναγιώτης Τσακίρης, εφημέριος της Ενορίας του ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Καβάλας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας.

Φώτο: Κυριάκος Βουλγαρέλης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301096
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: