Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018

kilkisiou emmanouil 32

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και πνευματικής χαράς οι ευσεβείς ορθόδοξοι χριστιανοί της Μεγάλης Βρύσης Κιλκίς τίμησαν την επέτειο της υποδοχής του πιστού αντιγράφου της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά, στην μικρή τους Ενορία.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και Αγίου Νικολάου Μεγάλης Βρύσης χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας Κρηστωνίας, Ιεροδιακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως και τον Εφημέριο του ως άνω Ιερού Ναού Αρχ. π. Ιωακείμ Παπαδόπουλο.

Ευσεβείς πιστοί πλήρωσαν τον Ιερό Ναό με επικεφαλής τους Αντιδημάρχους Κιλκίς κα. Κατερίνα Ζιούτα και κ. Δημήτριο Τσαντάκη, εκπρόσωπων του Στρατού και τοπικών Φορέων.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Ποιμενάρχης του Κιλκίς μίλησε για την πνευματική χαρά να τιμάται η Κυρία Θεοτόκος που έφερε στον κόσμο τη μία και μοναδική αλήθεια, τον Κύριο μας Ιησού Χριστό ενώ υπογράμμισε την ανάγκη αφύπνισης του κόσμου από όσα διαδραματίζονται τελευταία στην πατρίδα μας, με πρώτους όσους κατέχουν θέσεις και αξιώματα, επικέντρωνοντας την ομιλία του στο ξεπούλημα της Μακεδονίας και στην παραχάραξη της ιστορίας μας.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε γύρω από την κεντρική πλατεία του Οικισμού η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Σουμελά και οι εορτασμοί συνεχίστηκαν με εκδήλωση που περιελάμβανε πλούσιο ποντιακό μουσικό πρόγραμμα στην αυλή του Σχολείου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατοίκων Μ. Βρύσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ικανοποιητικό βαθμό έχουν προχωρήσει οι εργασίες κατασκευής της κατοικίας του Ιερέως, στον αύλειο χώρο της Εκκλήσίας, η οποία θεμελιώθηκε το 2016 και προβλέπεται έως τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Εμφανίσεις: 240087
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: