Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018

kirikoy ioulitis 3

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου στην Ιερά Μονή των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης Σιδηροκάστρου την παραμονή της μνήμης των Αγίων, Σάββατο 14 Ιουλίου.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και ευχαρίστησε το πλήθος των πιστών που προσέτρεξαν στην χάρη των Αγίων και είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τα σεπτά λείψανα των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης.

Συμμετείχαν πολλοί Ιερείς και διάκονοι αλλά και χορός καλλίφωνων Ιεροψαλτών οι οποίοι έψαλλαν πανηγυρικά.

Κατά την ακολουθία της Λιτής ο Σεβασμιώτατος, οι Ιερείς και όλοι οι προσκυνητές εξήλθαν του Ναού εν πομπή στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής όπου τελέστηκε η Αρτοκλασία και η συνέχεια του Εσπερινού. Ακολούθησε κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής.

Να σημειωθεί ότι η Αδελφότητα εργάζεται για την προκοπή των πιστών που επισκέπτονται την Ιερά Μονή και έχουν ανάγκη από πνευματική ξεκούραση των ψυχών τους.

Τέλος αύριο ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα προεξάρχει της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

kirikoy ioulitis 1

kirikoy ioulitis 1

kirikoy ioulitis 1

kirikoy ioulitis 1

kirikoy ioulitis 1

kirikoy ioulitis 1

kirikoy ioulitis 1

Εμφανίσεις: 300856
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: