Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018

armenoxori 15

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης στην Romfea.gr


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, πανηγυρικός εσπερινός επί τη Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Ναούμ, στον ομώνυμο Ναό του Αρμενοχωρίου Φλώρινας.

Στην ακολουθία του εσπερινού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, ο οποίος πλαισιώθηκε από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος πιστών.

Ακολούθησε αρτοκλασία υπερ υγείας των κατοίκων του οικισμού, ενώ στο κήρυγμά του ο κ. Θεόκλητος αναφέρθηκε εκτενώς και με γλαφυρό τρόπο στο βίο του Οσίου Ναούμ.

Στη συνέχεια τελέστηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους του χωριού, παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, ενώ ιδιαίτερη χροιά στην πανήγυρη απέδωσε η Φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Φλώρινας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον Ναό φιλοξενείται τμήμα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γερμανού, το οποίο ευλαβούνται πολύ οι πιστοί της περιοχής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300260
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: