Γράφτηκε από τον/την Inveria.gr. Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018

syn typou kd pavleia4

Με τη συμμετοχή του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου θα ολοκληρωθούν οι φετινές εκδηλώσεις των Παυλείων, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Μαΐου ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και οι στενοί του συνεργάτες.

Η συνέντευξη Τύπου, ωστόσο, στο δεύτερο σκέλος της φορτίστηκε συγκινησιακά, με τον Μητροπολίτη να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του, μιλώντας για θαύματα και θαυμαστά γεγονότα του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως του Ιατρού, προς τιμήν του οποίου χτίζεται μεγαλοπρεπής ναός στη Μονή Παναγίας Δοβρά.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα των ΚΔ' Παυλείων, αυτές θα ξεκινήσουν το Σάββατο 26 Μαΐου, με εξόρμηση στο Άλσος Αγ. Νικολάου Νάουσας των παιδιών που συμμετέχουν στο κατηχητικό έργο της Μητρόπολης. Καθ' όλη τη διάρκεια του Ιουνίου θα υπάρχει πλήθος δράσεων, εκδηλώσεων, ημερίδων, με αποκορύφωμα το Επιστημονικό Θεολογικό Συνέδριο που θα ξεκινήσει στις 26 Ιουνίου και τις λατρευτικές εκδηλώσεις και τον υπαίθριο εσπερινό στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου, στις 29 Ιουνίου το απόγευμα, χοροστατούντος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

Σχετικά με τον Άγιο Λουκά, ο Μητροπολίτης έλαβε αφορμή την ερώτηση δημοσιογράφου για την πορεία των εργασιών αποπεράτωσης του Ναού και ήταν αφορμή να συγκινηθεί, σε σημείο που σε κάποια στιγμή δεν μπορούσε να κρατήσει τα δάκρυά του.

Έκανε εκτενή αναφορά στο πως έπεσαν τα θεμέλια του ναού, με χρήματα του ίδιου και του μοναχού Γεράσιμου Μπεκέ, πως βρέθηκαν άνθρωποι σε καίριες θέσεις και πρόσφεραν σημαντικές χορηγίες για τη συνέχιση του έργου και πως μέχρι σήμερα προχωρά.

Επίσης, αναφέρθηκε σε γεγονότα, θαύματα όπως είπε, που τα απέδωσε στη χάρη του Αγίου, κυρίως αναφορικά με ιάσεις ασθενειών.

Ο Μητροπολίτης, έπειτα από σχετική ερώτηση, απάντησε και στα όσα γράφτηκαν σχετικά με τα γυρίσματα ταινίας με θέμα την μάχη της Δοβρά, ενώ ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας αναφέρθηκε στις συνομιλίες που είχε ο ίδιος με τον σκηνοθέτη του έργου.

Εμφανίσεις: 298726
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: