Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018

kilkis 22

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και όπως αρμόζει εορτάσθηκε, στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, η ιερά Μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης, σε αρκετές Ενορίες της οποίας πανηγυρίζουν οι Ιεροί Ναοί.

Το εσπέρας της μεγάλης εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, χοροστάτησε της πανηγυρικής Ακολουθίας του Εσπερινού στην πανηγυρίζουσα Εκκλησία των Στεφανιών Θεσσαλονίκης, κηρύξας το θείο λόγο ενώ ανήμερα της Εορτής προέστη της λαμπρής θ. Λειτουργίας στον ακριτικό οικισμό των Μουριών.

Παρά την έντονη βροχόπτωση πολλοί ήταν οι ευσεβείς πιστοί που προσήλθαν για να τιμήσουν τους Αγίους Ισαποστόλους και θεοσέπτους Βασιλείς Κωνσταντίνου και Ελένης, για το μεγαλείο της προσωπικότητας των οποίων ομίλησε σχετικώς ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς, υπογραμμίζοντας την τεράστια προσφορά τους στον κόσμο και στην Ορθοδοξία, αφήνοντας ανοιχτό τον εαυτό τους στη χάρη του Θεού και συντελώντας στην ανεξιθρησκεία και στην επέκταση εν "ελευθερία" της αληθείας του Χριστιανισμού στον τότε γνωστό κόσμο.

Συνεχίζοντας το λόγο του υπεγράμμισε την αντίθετη πολιτική που ακολουθούν οι σημερινοί κρατούντες ισχυροί εντός και εκτός της πατρίδας μας, οι οποίοι πολεμούν λυσσαλέα την κατάργησή της ελευθερίας και τη μείωση της Εκκλησίας, ίσως μην γνωρίζοντας ότι "σκληρός εστίν προς κέντρα λακτίζοντες". Όπερ επιδεικνύει, όπως είπε, το μέγεθος της προσωπικής ευθύνης ενός εκάστου.

Οι λιγοστοί κάτοικοι, παρά την κρίση και τις ιδιαίτερες δυσκολίες της ακριτικής περιοχής, προσπαθούν μαζί με τον Εφημέριο τους Ιερομόναχο π. Χρυσόστομο Αθανασιάδη, να ευπρεπίσουν τον Ιερό Ναό των Αγίων ενώ είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουν τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης, το οποίο φυλάσσεται στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως, προς ευλογία και αγιασμό όλων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300214
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: