Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 20 Μαΐου 2018

moni agion pateron 44

Το διήμερο 19 και 20 Μαΐου πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων της Μητροπόλεως Νικαίας, με την ευκαιρία της μνήμης των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, που έχει θεσπίσει η Εκκλησία μας να εορτάζονται την Ζ΄ Κυριακή από του Πάσχα.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού προέστη ο κτήτορας της Μονής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, συμπροσευχομένων του Καθηγουμένου και της ιεράς Αδελφότητος της Μονής.

Την κυριώνυμο ημέρα, στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ενώ του Αρχιερατικού Συλλείτουργου προεξήρχε ο Ποιμενάρχης της Νικαίας κ. Αλέξιος, συνιερουργούντων του Μητροπολίτου Πειραιώς, του Επισκόπου Χριστιανουπόλεως και αδελφών της Μονής. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξιος, ενώ στη συνέχεια λιτανεύθηκαν οι Ιερές Εικόνες και τα Τίμια Λείψανα στον προαύλιο χώρο της Μονής και πραγματοποιήθηκε Δέηση υπέρ Θείας Σκέπης του ευσεβούς έθνους μας και του χριστεπωνύμου πληρώματος.

Στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν πολυάριθμοι νέοι και νέες από τις Ενοριακές Κατηχητικές Συνάξεις και πλήθος λαού, που προσέρχονται στο Μοναστήρι καθ’ όλο το έτος για να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία των Αγίων.

Να σημειωθεί ότι η Ιερά Μονή ανεγέρθηκε σε μία πενταετία, από το έτος 2004 έως το 2009, με πρωτοβουλία, έμπνευση και επίβλεψη του Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου, του οποίου υπήρξε όραμα από την αρχή της Ποιμαντορίας του.

Το 2009 εγκαινιάσθηκε και από τότε, με το καθημερινό λειτουργικό της πρόγραμμα, έχει γίνει πνευματική κυψέλη για τους πιστούς κάθε ηλικίας, που έχουν αγαπήσει το Μοναστήρι και συρρέουν εκεί για πνευματική και υλική στήριξη, στα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η Πανήγυρη ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΑΙΑΣ

Εμφανίσεις: 300501
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: