Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Μάνης. Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

manhs analiosi 4

Σήμερα εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ' λειτούργησε στον εορτάζοντα Ι.Ναό της παραλιακής κωμοπόλεως Αγίου Νικοάλου Δυτικής Μάνης όπου κήρυξε τον θείο λόγο ερμηνεύοντας την ευαγγελική φράση ''καὶ ἐπάρας τὰς χεῖρας αὐτοῦ εὐλόγησεν αὐτούς'' (Λουκ. 24,50).

Μίλησε για το τι σημαίνουν τα χέρια του Σωτήρος Χριστού που ευλογούν τον κόσμο.

Συλλειτούργησαν με τον Σεβασμιώτατο ο αρχιμ. π. Νεκτάριος Βλαχόπουλος προϊστάμενος του ιεορύ ναού, ο π. Ιωάννης Κουρεντζής αρχιερατικός επίτροπος Λεύκτρου, ο π. Κωνσταντίνος Λυμπέρης, ο π. Γεώργιος Ζαρειφόπουλος και ο Διάκονος π. Χριστόδουλος Κρουστάλλης.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Μαραμπέας και πλήθος κόσμου.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος περιόδευσε σε πολλά χωριά της Αρχιερατικής Περιφέρειας Λεύκτρου και θαύμασε τους βυζαντινούς ναούς και τις αγιογραφίες.

Επαίνεσε μάλιστα τον επι πολλές δεκαετίες ιερέα π. Χρήστο Μαλαντζή, εφημέριο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Ξανθιάνικα, για την διάσωση και διατήρηση πολλών εκκλησιαστικών κειμηλίων μεταξύ των οποίων θωράκια, ενεπίγραφα επιστύλια της μεσοβυζαντινής περιόδου, ιερά σκεύη κ.α., πάντοτε σε άριστη συνεργασία με την αρμόδια Εφορεία Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Ο Σεβ. έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους των χωριών που περιόδευσε.

manhs analiosi 1

manhs analiosi 1

manhs analiosi 1

manhs analiosi 1

manhs analiosi 1

manhs analiosi 1

manhs analiosi 1

manhs analiosi 1

manhs analiosi 1

manhs analiosi 1

manhs analiosi 1

Εμφανίσεις: 225477
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: