Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Λαγκαδά. Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

lagkada melisoxori

Με επίκεντρο όλων των λατρευτικών εκδηλώσεων την Ιερά και Πανσεβάσμια Μονή του Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου, το Καθολικό της οποίας τιμάται εις την εορτή της Αναλήψεως, τιμήθηκε με την δέουσα λαμπρότητα και με κάθε ιεροπρέπεια κατά το διήμερο της 16ης και 17ης Μαΐου ε.έ., η μεγίστη Δεσποτική εορτή της εις ουρανούς Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Το εσπέρας της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος και ομιλήσε επικαίρος περί του χαρμόσυνου γεγονότος που ολοκληρώνει την Πασχαλινή περίοδο.

Ανήμερα της εορτής, εις το Καθολικό του Μοναστηριού, τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννου, τον οποίο και πλαισίωναν ο Καθηγούμενος της Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Κύριλλος Κεχαγιόγλου καθώς επίσης Ιερείς και Διάκονοι της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, στο τέλος της οποίας έλαβε χώρα και η Ιερά Λιτάνευσις της Εικόνος του Παντοκράτορος του Κυρίου πέριξ της Ιεράς Μονής.

Ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα και πανηγυρική τράπεζα τα οποία και παρέθεσαν οι Πατέρες της Μονής προς όλους τους ευλαβείς και φιλακόλουθους Προσκυνητές, οι οποίοι και παρέστησαν προσευχιτικός καθ’ όλη την διάρκεια των εορτίων λατρευτικών εκδηλώσεων.

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 143260
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: