Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Λαγκαδά. Κυριακή, 22 Απριλίου 2018

lagada 1

Πανηγυρικά εορτάστηκε την Κυριακή των Μυροφόρων, 22 Απριλίου ε.έ., εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η εορτή Πάντων των εν Θεσσαλονίκη και Λαγκαδά τιμωμένων Αγίων Πατέρων και Μαρτύρων.

Επίκεντρο των εορτίων εκδηλώσεων ήταν ο περικαλλής Ιερός Ναός των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασσήρου, του οποίου τα Εγκαίνια είχαν τελεσθεί σαν την σημερινή εόρτια ημέρα πριν από 18 έτη, από τους Μακαριστούς Μητροπολίτες Λαγκαδά Σπυρίδωνα και Σταυροπηγίου Αλέξανδρο.

Το πρωί της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε τα νοήματα της σημερινής ακουσθήσας Ευαγγελικής Περικοπής ενώ παράλληλα έκανε αναφορά στην θέση της γυναικός στα γεγονότα εκείνα υπογραμμίζοντας το γενναίο και ανδρείο φρόνημα που επέδειξαν, παρακινώντας παράλληλα τους παρισταμένους να διαβάσουν τον συγκλονιστικό λόγο του εν Αγίοις Πατρός ημών Γρηγόριου Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Παλαμά επί τη εορτή της Κυριακής των Μυροφόρων.

Αναφερόμενος εν συνεχεία στην σημερινή μνήμη Πάντων των εν  Θεσσαλονίκη και Λαγκαδά τιμωμένων Αγίων, υπογράμμισε ότι όλες οι εορτές φωνάζουν και σε εμάς το «Χριστός Ανέστη – Αληθώς Ανέστη», για να μας δώσουν θάρρος και κουράγιο, και να μας μεταφέρουν τον μήνυμα ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Αναστημένος και ανάμεσα μας. 

Είναι συνεχώς παρών στην ζωή μας αλλά δυστυχώς εμείς φεύγουμε από την εν Χριστώ Ζωή και το Φως της Ελπίδος και συναναστρεφόμαστε με ότι μας καταστρέφει, ενώ καταλήγοντας τον λόγο του, επανέλαβε για ακόμη μία φορά την ρήση του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος του Β΄ (Χρυσοφάκη), ότι «η ζωή της Εκκλησίας είναι η ζωή των Αγίων και η ζωή των Αγίων είναι η ζωή της Εκκλησίας μας», προτρέποντας όλους, να μελετούν τους βίους και το έργο των Αγίων της Εκκλησίας μας, και να τους έχουν ως σωστά παραδείγματα στην ζωή και στην πορεία τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 165173
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: