Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

ieratiki sidirokastrou 4

Σε φιλική και οικογενειακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου ενόψει των εορτών της μεγάλης εβδομάδος και του Πάσχα στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άνω Ποροΐων. 

Νωρίτερα τελέστηκε θεία λειτουργία των προηγιασμένων δώρων ιερουργούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου κ. κ. Μακαρίου, ο οποίος προέστη και της ιερατικής συνάξεως. 

Μετά την ομιλία του αιδεσιμολογιωτάτου πρωτοπρεσβυτέρου Π. Χαράλαμπου Τορουνίδη, προϊσταμένου της ως άνω ενορίας, με θέμα ¨Η θέση του ιερέως στη μεγάλη Τεσσαρακοστή και τη μεγάλη Εβδομάδα, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και παραινέσεις προς όλους τους κληρικούς, πρεσβυτέρους και διακόνους.

Τους συμβούλευσε να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στο ζήτημα της νηστείας, ως όπλου στην καταπολέμηση των παθών, και να μεριμνούν για την άρτια τέλεση των ιερών ακολουθιών της πνευματικής περιόδου που διανύουμε.

Τόνισε την αρετή της διάκρισης που απαιτείται για να οικοδομηθεί ένας στέρεος πνευματικός δεσμός και υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις ανάμεσα στον ιερέα και τους ενορίτες. 

Τέλος, ο σεβασμιώτατος απάντησε στους προβληματισμούς και τις κρίσεις που διατυπώθηκαν και ανέπτυξε άλλα τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Μετά από σύντομο διάλογο, που ακολούθησε, ευχαρίστησε τους πάντες για την παρουσία και τη συμμετοχή τους και τους ευχήθηκε καλό και ευλογημένο Πάσχα.

ieratiki sidirokastrou 1

ieratiki sidirokastrou 1

ieratiki sidirokastrou 1

ieratiki sidirokastrou 1

ieratiki sidirokastrou 1

ieratiki sidirokastrou 1

Εμφανίσεις: 252148
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: