Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018

d nistion 14

Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε η Θεία Λειτουργία την Δ´ Κυριακή των Νηστειών στον ιερό ναό Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Μακαρίου με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων και διακόνων. 

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγο οικοδομής στο χριστεπώνυμο πλήρωμα, που κατέκλυσε ασφυκτικά τον ιερό ναό, εστιάζοντας πρωτίστως στη ζωή, την προσωπικότητα και το πολυσχιδές έργο του Αγίου Ιωάννου, συγγραφέως της κλίμακος, και αναλύοντας δευτερευόντως την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, όλα ενταγμένα στο πνευματικό πλαίσιο της περιόδου της μεγάλης Τεσσαρακοστής και των επικείμενων εορτών της μεγάλης εβδομάδος και του Πάσχα. 

Στο τέλος της θείας λειτουργίας προχείρησε Πνευματικό τον προϊσταμενο του Ναού Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π.Προκόπιο Κρίβο, στον οποίο και ευχήθηκε να ανταποκριθεί επάξια στη νέα δύσκολη αποστολή που του αναθέτει η εκκλησία, αυτή της πνευματικής καθοδήγησης ψυχών.

Κατόπιν ακολούθησε στο Πνευματικό Κέντρο του ναού επιμορφωτικό σεμινάριο των ατόμων που επιτελούν το κατηχητικό έργο στην ιερά μητρόπολη με ομιλητή τον αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Χρίτσκου, διδάκτορα της θεολογίας του ΑΠΘ με θέμα "Η διάσταση της καρδιάς στη Χριστιανική ζωή" κατά τον Μέγα Βασίλειο . 

Μετά το πέρας της ομιλίας διατυπώθηκαν ερωτήματα και κρίσεις και αναπτύχθηκε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στον ως άνω ιερό ναό πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Γεροντίσσης από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου η οποία θα παραμείνει στο ναό μέχρι την επόμενη Κυριακή ενόψει της εορτής του Ευαγγελισμού, κατά την οποία πανηγυρίζει και ο ναός. 

Μετά την ολοκλήρωση και του κατανυκτικού εσπερινού, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Στυλιανίδης ομίλησε κατάλληλα στους ευλαβείς χριστιανούς δίνοντας συμβουλές για μια καλύτερη σχέση των μελών της οικογένειας μεταξύ τους, κυρίως δε ευαισθητοποιώντας τους γονεις στο θέμα της αγωγής των παιδιών τους.

d nistion 1

d nistion 1

d nistion 1

d nistion 1

d nistion 1

d nistion 1

d nistion 1

d nistion 1

d nistion 1

d nistion 1

d nistion 1

d nistion 1

d nistion 1

Εμφανίσεις: 296090
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: