Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Νέας Ιωνίας. Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018

katanyktikos010

Με κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 (Δ’ Νηστειών) ο Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Αττικής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Στο πλαίσιο της κατανυκτικής αυτής περιόδου, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Κρητικός, Καθηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Αναστάντος Χριστού Πειραιώς, ο οποίος μετά το πέρας του Εσπερινού ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Ο Όσιος Πορφύριος, ο Ασκητής της Ομονοίας».

Στην ομιλία του, ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος σκιαγράφησε σε αδρές γραμμές τη φωτεινή και χαρισματική προσωπικότητα του σύγχρονου Οσίου της εποχής μας Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου (Μπαϊρακτάρη) και αναφέρθηκε στο ρόλο του ως πνευματικού πατρός, ο οποίος στήριξε με την παρουσία, την αγάπη, την προσευχή και τη νουθεσία του πλήθος ανθρώπων σε δύσκολες ώρες ασθενείας, θλίψης, πένθους και οδύνης.

Τα κατανυκτικά τροπάρια της Ακολουθίας απέδωσαν με ενάργεια τα μέλη της Βυζαντινής Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως «Ιωνίας Μελωδοί», υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της ΜτΧΕ κ. Χάρη Νταραβάνογλου.

e katna ionia 6

e katna ionia 1

e katna ionia 1

e katna ionia 1

e katna ionia 1

e katna ionia 1

Εμφανίσεις: 301288
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]gr
FOLLOW ROMFEA: