Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018

ipodoxi mouglon

Πέραμα | Δήμητρα Παναγοπούλου


Παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 η Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Οδηγήτριας, ιστορικό κειμήλιο, εκ Μουγλών της Μικράς Ασίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, Πολιούχου Περάματος.

Την Ιερά Εικόνα υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ναού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νίκαιας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του ναού Αρχιμ. Γρηγόριο Πάτρα και τους συνεφημερίους του.

Αμέσως μετά τελέστηκε Ακολουθία της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου.

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο.

«Η Μαρία αναδείχτηκε "Δοχείο Χάριτος​"​με τη θερμή Της προσευχή και την καθαρότητά"​Της. Πάνω από όλους τους ανθρώπους, πάνω από τους Αγίους, πάνω και από τους αγγέλους βρίσκεται η Παναγία μας. Ολόκληρος ο κόσμος μέσα στην Εκκλησία τιμά μια γυναίκα.Αφετηρία της τιμής ο άφατος ρόλος Της στην υπόθεση της σωτηρίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλέξιος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: "Έχει λεχθεί πως δεν μπορεί να έχει το Θεό Πατέρα, οποίος δεν έχει την Εκκλησία μητέρα. Και αυτό είναι αληθές. Η Εκκλησία είναι η Κιβωτός, το Λιμάνι, η Ασφάλεια. Μέσα στην Εκκλησία δεσπόζει η μορφή της Θεοτόκου".

"Τιμώντας την Υπεραγία Θεοτόκο, οφείλουμε να διερωτηθούμε, αν είμαστε άξιοι των πολλών ευεργεσιών που μας χάρισε ο Τριαδικός Θεός με τη συνδρομή της Παναγίας μας. Πρέπει να εκφράζουμε συνεχώς την ευγνωμοσύνη μας για τις πολλές και ποικίλες δωρεές του Ουρανού. Μην ξεχνάμε ότι η αχαριστία έχει χαρακτηριστεί και μάλλον δικαίως ως" το αποπαίδι της ευεργεσίας και ως η μητέρα της αναισχυντίας" ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας το κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης Νικαίας τόνισε: "Οφείλουμε να τώρα να κάνουμε τις αναγκαίες αναθεωρήσεις και να επανατοποθετηθούμε έναντι των ελπίδων και των οραμάτων. Είναι καιρός να αναλογιστούμε τον σκοπό της ζωής μας και να κατανοήσουμε ειλικρινά με την ιερή απόφαση να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να χαράξουμε καινούργια πορεία κοντά στον Σωτήρα Χριστό με τη συνεχή πρεσβεία της Υπεραγίας Θεοτόκου. Να παρακαλέσουμε την Παναγία μας να φωτίσει την ηγεσία μας, να στηρίξει τη νεολαία μας, να δώσει κουράγιο σε όλους."

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Γρηγόριος Πάτρας ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως Νικαίας κ. Αλέξιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας μας θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι την Δευτέρα 19 Μαρτίου το απόγευμα.

Καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής της εικόνας θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

Τέλος να αναφέρουμε ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος θα χοροστατήσει, αύριο Σάββατο 17 Μαρτίου, στον ​Ιερό Ναό Οσίας Ξένης Νικαίας, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300471
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: